Готуємо боул з кіноа та шанхайською капустою

Свіжа та ситна весняна страва

Боул — не тільки дуже модна, але й дуже корисна та смачна страва. До того ж готується вона на швидку руку і може стати ситним обідом або перекусом. 

Інгредієнти:

300 г кіноа

250 г шанхайської капусти (пак-чой)

200 г тофу

1 грейпфрут

1/2 невеликої червоної цибулини

1 свіжий зелений перець чилі

Соус:

10 мл яблучного оцту

5 мл арахісової олії

50 г цукру

1 столова ложка насіння коріандру

1 чайна ложка солі

сік 1 лайма

Приготування боулу:

Приготуйте соус. Нагрійте всі інгредієнти, крім лимонного соку, в каструлі. Доведіть до кипіння протягом 3 хвилин, зніміть з вогню, дайте охолонути й додайте лимонний сік.

Кіноа залийте окропом і варіть 12 хвилин на середньому вогні. Відцідіть і дайте охолонути.

Наріжте шанхайську капусту та тофу соломкою. Почистьте грейпфрут, відокремте четвертинки та наріжте їх соломкою. Наріжте цибулю та перець чилі.

Розкладіть інгредієнти по супових тарілках, починаючи з кіноа. Додайте капусту, тофу і шматочки грейпфрута. Посипте кільцями цибулі та перцем чилі. Полийте заправкою та подавайте на стіл.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали