Боул — не тільки дуже модна, але й дуже корисна та смачна страва. До того ж готується вона на швидку руку і може стати ситним обідом або перекусом.
Інгредієнти:
300 г кіноа
250 г шанхайської капусти (пак-чой)
200 г тофу
1 грейпфрут
1/2 невеликої червоної цибулини
1 свіжий зелений перець чилі
Соус:
10 мл яблучного оцту
5 мл арахісової олії
50 г цукру
1 столова ложка насіння коріандру
1 чайна ложка солі
сік 1 лайма
Приготування боулу:
Приготуйте соус. Нагрійте всі інгредієнти, крім лимонного соку, в каструлі. Доведіть до кипіння протягом 3 хвилин, зніміть з вогню, дайте охолонути й додайте лимонний сік.
Кіноа залийте окропом і варіть 12 хвилин на середньому вогні. Відцідіть і дайте охолонути.
Наріжте шанхайську капусту та тофу соломкою. Почистьте грейпфрут, відокремте четвертинки та наріжте їх соломкою. Наріжте цибулю та перець чилі.
Розкладіть інгредієнти по супових тарілках, починаючи з кіноа. Додайте капусту, тофу і шматочки грейпфрута. Посипте кільцями цибулі та перцем чилі. Полийте заправкою та подавайте на стіл.