Готуємо боул з кіноа та шанхайською капустою

Свіжа та ситна весняна страва

Боул — не тільки дуже модна, але й дуже корисна та смачна страва. До того ж готується вона на швидку руку і може стати ситним обідом або перекусом. 

Інгредієнти:

300 г кіноа

250 г шанхайської капусти (пак-чой)

200 г тофу

1 грейпфрут

1/2 невеликої червоної цибулини

1 свіжий зелений перець чилі

Соус:

10 мл яблучного оцту

5 мл арахісової олії

50 г цукру

1 столова ложка насіння коріандру

1 чайна ложка солі

сік 1 лайма

Приготування боулу:

Приготуйте соус. Нагрійте всі інгредієнти, крім лимонного соку, в каструлі. Доведіть до кипіння протягом 3 хвилин, зніміть з вогню, дайте охолонути й додайте лимонний сік.

Кіноа залийте окропом і варіть 12 хвилин на середньому вогні. Відцідіть і дайте охолонути.

Наріжте шанхайську капусту та тофу соломкою. Почистьте грейпфрут, відокремте четвертинки та наріжте їх соломкою. Наріжте цибулю та перець чилі.

Розкладіть інгредієнти по супових тарілках, починаючи з кіноа. Додайте капусту, тофу і шматочки грейпфрута. Посипте кільцями цибулі та перцем чилі. Полийте заправкою та подавайте на стіл.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали