Готуємо фритату з горохом, фетою та зеленою цибулею

Ідеально підходить для ситної та корисної вечері

У будні у більшості з нас зазвичай не вистачає часу, щоб приготувати на вечерю щось незвичайне. Тому сьогодні ми зробимо ситну та корисну весняну страву — фритату з горохом, фетою та зеленою цибулею на всю родину.

Інгредієнти:

8 яєць

3 стебла зеленої цибулі

2 склянки овочевого бульйону

оливкова олія

100 г гороху (замороженого чи свіжого)

80 г сиру фета

Для салату:

1 велика жменя мікрогріну

20 помідорів чері

1 лимон

1 чайна ложка цілозернової гірчиці

Приготування:

Очистьте цибулю, розріжте її навпіл і наріжте стебла. Горошок, якщо він свіжий, вичистіть.

Розбийте яйця у миску. Збийте їх з овочевим бульйоном. Залиште частину нарізаних стебел для подачі, а решту додайте в яйця, приправте сіллю та перцем.

У великій каструлі з товстим дном обсмажте цибулю протягом 3-4 хвилин на 1 ст. л. оливкової олії, потім додайте горошок і, нарешті, влийте яєчну суміш. Залиште готуватись на кілька хвилин. Посипте сиром фета та доведіть до готовності на дуже слабкому вогні, накривши кришкою.

Тим часом вимийте та просушіть молоді пагони. Вимийте помідори чері та розріжте їх навпіл. Видавіть сік з лимона. Приготуйте соус, змішавши оливкову олію, лимонний сік і гірчицю. Подавайте разом із фритатою.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали