Інгредієнти:
115 г вершкового масла кімнатної температури;
140 г цукру;
1 яйце;
130 г борошна;
10 г кукурудзяного крохмалю;
7 г какао;
120 г кефіру 3,2% жирності;
0,5 ч.л. соди + 0,5 ч.л. оцту;
1 ч.л. червоного харчового барвника;
200 г крем-сиру кімнатної температури;
300 г білого шоколаду
Кольорова посипка "сердечка"
Спосіб приготування:
1. Борошно, крохмаль, какао просіяти та змішати.
2. Масло збити з цукром, додати яйце. Збивати до однорідності. Додати барвник.
3. По черзі в 3 підходи додати борошняну суміш та кефір (починати і закінчити борошном), вкінці ввести соду погашену оцтом, швидко перемішати.
4. Вилити тісто в форму (18-20 см в діаметрі) змащену вершковим маслом та пекти при 170*С протягом 30-40 хвилин, готовність перевірити зубочисткою – вона має виходити сухою.
Похожие материалы:
5. Готовий корж повністю охолодити та загорнути в харчову плівку. Поставити в холодильник мінімум на 3 години, а краще на ніч.
6. Витягнути корж з холодильника та з допомогою блендера подрібнити в крихту. Крихту змішати з крем-сиром та вимісити руками тісто, котре за консистенцією нагадує пластилін.
7. Зі шматочків тіста формуємо руками кульки (щоб всі цукерки були однакові по розміру, я відміряла по 20г тіста на кухонних вагах). Готові кульки на годину залишити в холодильнику.
8. Шоколад подрібнити на шматочки та розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кожну цукерку наколоти на виделку та повністю занурити в шоколад. Дати залишкам шоколаду стекти та обережно перенести цукерочку на застелену пергаментом дошку.
9. Посипати сердечками, поки шоколад не встиг застигнути (можна горіхами, як варіант) та відправити в холодильник ще на півгодини.
10. Готові цукерки запакувати в гарні коробочки та подарувати тим, кого любиш;)
Похожие материалы: