АННА АНДРЕС: "МЕНЯ ЗАСТАВЛЯЮТ СИЯТЬ ЛЮДИ...

В ПОИСКАХ ДЗЕНА: ГИД ПО АВСТРИИ

ИКОНА СТИЛЯ: ДЖЕЙН БИРКИН

СКОЛЬКО ЧАШЕК КОФЕ МОЖНО ВЫПИВАТЬ В ДЕНЬ БЕЗ...

7 ВЕЩЕЙ, О КОТОРЫХ КЭРРИ БРЭДШОУ НАМ ВСЕМ ЛГАЛА...

Рецепт дня: Тарт з інжиром та горіхами (фото)

Фуд-блогер Настя Ганджа ділиться детальним рецептом найбільш осіннього десерту

Фото: Настя Ганджа

З приходом перших осінніх холодів так і виникає бажання загорнулися з ніг до голови в теплу ковдру з чаєм та чимось смачненьким. Пропоную для таких випадків спекти запашний і поживний тарт з сезонними продуктами: інжиром та грецькими горіхами. Основа тарту зроблена за рецептом великого французького кондитера П'єра Ерме. 

Інгредієнти:

150 г вершкового масла;

95 г цукрової пудри;

Сіль;

30 г мигдалевого борошна;

50 г жовтків;

250 г цільнозернового борошна (можна звичайного).

Для начинки:

160 г вершкового масла;

160 г цукру (в мене коричневий);

3 яйця;

190 г перемелених на кавомолці грецьких горіхів.

4-5шт свіжого інжиру

1 ч.л. кориці

Спосіб приготування:

1. М'яке масло збити з цукровою пудрою, сіллю та мигдалевим борошном в пухку масу. Додаємо жовтки, ще раз збиваємо до однорідності.

2. Всипаємо борошно та силіконовою лопаткою замішуємо пастоподібне тісто. Відділяємо ~350 г тіста для майбутнього тарту (решта можна заморозити або спекти смачне пісочне печиво). Збираємо наше тісто докупи, притискаємо долонькою, щоб вийшов диск, загортаємо в плівку і відправляємо в холод на 1-1,5 години.

3.  Дістаємо тісто з холодильника, даємо йому постояти пару хвилин при кімнатній температурі, розкатуємо обережно до товщини ~3-4 мм. Це зручно робити на силіконовому коврику або на великому шматку пергаменту.

4. Тісто обережно переносимо в НЕ змащену маслом форму, притискаємо до стінок, скалкою зрізаємо зайве, наколюємо виделкою, і відправляємо в холодильник мінімум на 1,5 години, щоб тісто звикло до форми.

5. Через 1,5 годин накриваємо основу для майбутнього тарта пергаментом, насипаємо зверху горох або іншу крупу (в мене спеціально для цих цілей є банка перловки, яку я використовую суто для пирогів, вона багаторазова). Пекти основу 20 хв під гнітом, потім зняти і пекти ще 10 хв до румяності. Дати основі повністю вистигнути.

Якщо все правильно зробити, тісто не має сповзти під час випікання і у вас вийде гарна та рівна основа для тарту.

6. Для начинки: масло збити з коричневим цукром, додати яйця, ще раз збити, потім всипати перемелені горіхи та збити ще раз до однорідності.

7. Вилити начинку в основу для тарта, зверху довільно розкласти шматочки інжиру та посипати корицею. Пекти при 180*С протягом ~30 хв.

8. Готовий Тарт повністю остудити перед подачею.

Смачного!

Анна Андрес: "Меня заставляют сиять люди, которых я очень люблю, и эмоции, которые они дарят"

В поисках дзена: гид по Австрии

Чізкейк New York: детальний рецепт десерту, котрий люблять усі