Дуже смачний пісний вафельний торт без молока, масла та яєць

Корисний веганський десерт, який сподобається всім

Вафельний торт — заборонений десерт для всіх, хто дотримується посту. Однак ніхто не заважає приготувати його у веганській версії без молока, масла та яєць. Цей корисний десерт здивує вас своїм неймовірним смаком і не завдасть шкоди фігурі.

«До моменту переходу на веганство, коли я бачила у вітрині цей десерт, у мене одразу виникало бажання його з’їсти. Класика, у смаку якої я була впевнена. Днями згадала про цей торт, і перше, що спало на думку, — фінікова карамель. Купила готові вафлі з веганським складом, зробила карамель та ганаш. Готово! Це дуже смачно», — розповідає українська food-блогерка Hanna Veganna.

Готуємо пісний десерт без молока, масла та яєць

Інгредієнти для приготування вафельного торта:

7 вафельних коржів

Крем:

100 г мигдалю чи мигдалевої пасти

300 г фініків без кісточок

3 ст. л. сиропу агави

2 ст. л. кокосової олії

2 ч. л. ванільного екстракту

щіпка солі

Ганаш: 

4 ст. л. кокосової олії

4 ст. л. какао

2 ст. л. сиропу агави

Приготування корисного десерту:

1. Мигдаль підсмажити на сухій пательні.

2. Фініки промити, залити чистою водою і довести до кипіння.

3. Мигдаль блендувати до консистенції пасти. Це можна зробити, наприклад, у кавомолці чи потужному блендері. Якщо немає такої можливості, тоді варто купити вже готову мигдалеву пасту.

4. Поєднати всі компоненти у блендері до однорідної маси. За потреби додати трішки води, в якій варились фініки. Готовим кремом перемастити коржі, верх торта залишити сухим (для нього готуємо ганаш).

5. Ганаш. В банячку розтопити кокосову олію, додати какао і перемішати. Зняти з вогню і після додати сироп, ретельно перемішати. Полити верхній корж торта.

6. Готовий десерт варто залишити на 5-8 годин, аби коржі добре просочились.


Реклама

Популярні матеріали

Національна спадщина: 5 забутих страв української кухні


Куркума для схуднення, омолодження та виведення токсинів: як та...


Про що говорять чоловіки: 10 секретів, які варто знати кожній...


Читайте також
Популярні матеріали