Дуже смачний пісний вафельний торт без молока, масла та яєць

Корисний веганський десерт, який сподобається всім

Вафельний торт — заборонений десерт для всіх, хто дотримується посту. Однак ніхто не заважає приготувати його у веганській версії без молока, масла та яєць. Цей корисний десерт здивує вас своїм неймовірним смаком і не завдасть шкоди фігурі.

«До моменту переходу на веганство, коли я бачила у вітрині цей десерт, у мене одразу виникало бажання його з’їсти. Класика, у смаку якої я була впевнена. Днями згадала про цей торт, і перше, що спало на думку, — фінікова карамель. Купила готові вафлі з веганським складом, зробила карамель та ганаш. Готово! Це дуже смачно», — розповідає українська food-блогерка Hanna Veganna.

Готуємо пісний десерт без молока, масла та яєць

Інгредієнти для приготування вафельного торта:

7 вафельних коржів

Крем:

100 г мигдалю чи мигдалевої пасти

300 г фініків без кісточок

3 ст. л. сиропу агави

2 ст. л. кокосової олії

2 ч. л. ванільного екстракту

щіпка солі

Ганаш: 

4 ст. л. кокосової олії

4 ст. л. какао

2 ст. л. сиропу агави

Приготування корисного десерту:

1. Мигдаль підсмажити на сухій пательні.

2. Фініки промити, залити чистою водою і довести до кипіння.

3. Мигдаль блендувати до консистенції пасти. Це можна зробити, наприклад, у кавомолці чи потужному блендері. Якщо немає такої можливості, тоді варто купити вже готову мигдалеву пасту.

4. Поєднати всі компоненти у блендері до однорідної маси. За потреби додати трішки води, в якій варились фініки. Готовим кремом перемастити коржі, верх торта залишити сухим (для нього готуємо ганаш).

5. Ганаш. В банячку розтопити кокосову олію, додати какао і перемішати. Зняти з вогню і після додати сироп, ретельно перемішати. Полити верхній корж торта.

6. Готовий десерт варто залишити на 5-8 годин, аби коржі добре просочились.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали