Вафельний торт — заборонений десерт для всіх, хто дотримується посту. Однак ніхто не заважає приготувати його у веганській версії без молока, масла та яєць. Цей корисний десерт здивує вас своїм неймовірним смаком і не завдасть шкоди фігурі.
«До моменту переходу на веганство, коли я бачила у вітрині цей десерт, у мене одразу виникало бажання його з’їсти. Класика, у смаку якої я була впевнена. Днями згадала про цей торт, і перше, що спало на думку, — фінікова карамель. Купила готові вафлі з веганським складом, зробила карамель та ганаш. Готово! Це дуже смачно», — розповідає українська food-блогерка Hanna Veganna.
Готуємо пісний десерт без молока, масла та яєць
Інгредієнти для приготування вафельного торта:
7 вафельних коржів
Крем:
100 г мигдалю чи мигдалевої пасти
300 г фініків без кісточок
3 ст. л. сиропу агави
2 ст. л. кокосової олії
2 ч. л. ванільного екстракту
щіпка солі
Ганаш:
4 ст. л. кокосової олії
4 ст. л. какао
2 ст. л. сиропу агави
Приготування корисного десерту:
1. Мигдаль підсмажити на сухій пательні.
2. Фініки промити, залити чистою водою і довести до кипіння.
3. Мигдаль блендувати до консистенції пасти. Це можна зробити, наприклад, у кавомолці чи потужному блендері. Якщо немає такої можливості, тоді варто купити вже готову мигдалеву пасту.
4. Поєднати всі компоненти у блендері до однорідної маси. За потреби додати трішки води, в якій варились фініки. Готовим кремом перемастити коржі, верх торта залишити сухим (для нього готуємо ганаш).
5. Ганаш. В банячку розтопити кокосову олію, додати какао і перемішати. Зняти з вогню і після додати сироп, ретельно перемішати. Полити верхній корж торта.
6. Готовий десерт варто залишити на 5-8 годин, аби коржі добре просочились.