Дуже смачна великодня паска з родзинками, в'яленою журавлиною та вишнями за французьким рецептом

Простий рецепт, який вийде у кожної з першого разу

Якщо вив же тестували традиційний рецепт великодньої паски, спробуйте щось небанальне. Українська food-блогерка Анастасія Ганджа в деталях розповідає, як спекти паску за рецептом з книги Pierre Hermé «Pastries».

паска рецепт

Готуємо великодню паску

Інгредієнти на 3 паски (діаметром 14 см, 10 см та 8 см):

500 г борошна;

70 г цукру;

100 г молока (27-29*С)

20 г свіжих дріжжів;

250 г яєць;

175 г вершкового масла кімнатної температури;

7 г солі;

150 г родзинок, в`яленої журавлини, вишень (можна настояти в ромі);

Глазур:

220-250 г цукрової пудри;

1 білок;

лимонний сік.

паска рецепт волога 2025

Спосіб приготування паски:

1. В чашу міксера з насадкою гак для дріжджового тіста (або миска+аналогічна насадка на ручному міксері) помістити борошно, цукор, молоко, дріжді і 100 г яєць*, вимішувати 15 хв (тісто має відходити від стінок посуди).

2. Додати решту яєць, масло та сіль, вимішуємо хвилин 12, потім додаємо родзинки, вимішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися. Тісто помістити в чисту миску та дати підійти в теплому місці близько години, поки не збільшиться вдвічі.

3. Тісто накрити плівкою та поставити в холодильник на 2-3 години (воно має збільшитися у 2 рази). Дістати, знову замісити руками, накрити плівкою та помістити в холодильник на ніч.

4. Зранку дістати тісто, сформувати вироби (розподіляємо по формах на 1/2, змащених маслом). Даємо підійти біля 1,5 годин (в мене було холодно і тісто підходило майже 3 години), верхівку змастити жовтком взбитим з 1 ст.л. молока, пекти 35-45 хв (всі духовки різні, орієнтуйтеся на свою духовку) при Т 180*С. Колір готового виробу золотистий, паличка виходить суха, якщо проткнути паску. Обережно дістати з форми та дати охолонути на решітці.

5. Пудру розтираємо з білком в пасту, додаємо лимонний сік, ретельно перемішуючи до портібної консистенції. Поливаємо паски, прикрашаємо за бажанням. Смачного!

*В книзі вказано спершу додати 100 г яєць, але я раджу спочатку влити 150г, а в другий підхід додати решта 100 г. Оскільки в першому випадку виходить дуже туге тісто, яке довелося домішувати руками, щоб не поламати міксер.


Реклама

Популярні матеріали

Прихований тягар старшої доньки


Андрій та Людмила Сподіни розкажуть, як тренувати мозок для...


«Я зміню монархію, коли стану королем», — принц Вільям про майбутнє...


Читайте також
Популярні матеріали