Паска — особливий атрибут Великодня, який здавна існує в українській традиції. Ми вже розповідали, як її випікали та оздоблювали раніше, а також ділилися рецептами для приготування.
А зараз ми назвемо вам українські заклади — ресторани, пекарні та кондитерські, в яких можна придбати або замовити паску, що доповнить великодній стіл.
Músse
«Великдень — це про тепло. Про запах свіжої випічки в домі, про очікування родинного свята, про перший шматочок паски, яким ділишся з тими, кого любиш найбільше», — розповідають у закладі.
Напередодні свята кондитерська створила такі десерти, як-от пасочки з класичною начинкою та шоколадом, ніжні еклери, мусові торти та макарони-крашанки.
Leilia Bakery
Великодній дроп пекарні складається з пʼяти пасок — кожна має свій характер, аромат і текстуру. Можна обрати шоколадну, фісташкову, з журавлиною, матча-малину, а також з родзинками та франжипаном.
Gunia Project та Milk Bar
У наборі для великоднього столу — паска за улюбленим рецептом від Milk Bar, збите масло з медом, макова паста, свічка з натурального соєвого воску та набір паперових серветок для сервірування. Колаборацію також доповнили пряники з розписом та бузиновий квас — їх можна придбати окремо.
Bakehouse
Пекарня запевняє, що її цьогорічна колекція пасок створена з думками про красу квітучих маків та яскраві кольори весни. У наявності — паска з маком та вишнею, з родзинками, цукатами груші та яблука, італійська коломба, традиційна та печена сирна паска.
Також пекарня створила особливу паску спільно з фондом «Таблеточки».
diadia та Good Bread
Разом із пекарнею Good Bread бренд diadia створив шоколадні панетоне.
Це благодійна ініціатива — замовляючи такі паски, кожен підтримує простір, де працюють люди з ментальною інвалідністю.
Sereda Vegan Point
Заклад пропонує дві веганські паски: «Квітка» та «Птахи».
«Смакує духмяно-цитрусово й ніжно. Шапочка — зі збитого рослинного білка, як хмаринка. Декор — ручна робота з мигдалевого печива», — розповідає команда кондитерської.
Cheesecake Family
У пекарні-кондитерській можна обрати мінімалістичні паски з янголятками в декорі. Заклад пропонує класичну паску з родзинками та натуральною фісташковою начинкою, рожеву паску з цукатами апельсина і начинкою з шоколаду, а також маракуєву паску з начинкою з манго і білим шоколадом.
Make My Cake
Кондитерська з Одеси пропонує паски з темними великими родзинками, цільним мигдалем, журавлиною, гарбузовим насінням, цитрусовими маслами та апельсиновими цукатами. Команда закладу ділиться, що паски випікають за автентичним рецептом, отриманим родиною у спадок від прабабусі.
Namelaka
У великодній колекції кондитерської можна обрати паски з щедрими порціями цукатів, полуничною чи фісташковою начинками, а ще з декором — зокрема, зефірними квітами.
Також заклад створив для гостей особливе пакування.
Green Chef
Заклад підготував веганські пасочки: ягідну, шоколадну та з карамельною начинкою.
«Повітряне тісто, ніжний аромат і тепла нотка домашнього затишку — усе, щоб ваш пасхальний кошик був красивим та смачним», — розповідає команда.
Glossary Organic Products
Повітряний, ароматний крафін від Glossary Organic Products припаде до смаку і дітям, і дорослим. Він створений виключно з органічних інгредієнтів — без консервантів і штучних добавок. У нього нереально смачне, витримане на фермерській олії, тісто та аромат натуральної ванілі. Всередині — апельсинові цукати, солодкі родзинки та хрусткий мигдаль, що створює вишукану текстуру, а верхівка прикрашена гілочками верби з органічного 70% шоколаду.
«Італійська редакція»
Цьогоріч ресторан італійської кухні приймає замовлення на три святкові продукти: панетоне шоколад-оранж, паску «Київ Вечірній» та паску з франжипаном.
«На небі» та Dim Bakery
Тернопільські заклади теж приймають замовлення — готують паски з фісташковим кремом, вершковою карамеллю, шоколадом та вишнею, а також з нутелою.
До свята «На небі» додатково пропонує зібрати великодній кошик.