«Якщо ми хочемо приготувати пісні страви, на думку чомусь відразу приходять якісь овочі. Але можна зробити й божественний пісний десерт! І сьогодні я вам це доведу, приготувавши пісну яблучну шарлотку.
Зазвичай шарлотку готують із білого хліба із заварним кремом та пюре із фруктів. Але ви знаєте, що я завжди намагаюся полегшити вам життя. Тому рецепт я максимально спростив. Шарлотка пісна, тому ми не будемо використовувати яйця та вершкове масло для змащування форми. Зате я додав у тісто соняшникову олію, це зробило його еластичнішим.
Шарлотку можна приготувати майже з усіма фруктами. Головна умова, щоб вони не були надто м`якими. Інакше тісто опуститься. Якщо у фруктах дуже багато соку, тісто може розмокнути. Ідеально приготувати шарлотку з яблуками, як це зробив я. Прекрасно підходять також персик, груша та полуниця.
Тому дивіться, як приготувати пісну шарлотку, готуйте та дивуйте чудовим смаком своїх близьких та рідних. Впевнений, смак та аромат виходять нічим не гірше, ніж у звичайної шарлотки. Перевірте сьогодні!» — радить Євген Клопотенко.
Як приготувати пісну шарлотку
Інгредієнти:
220 г борошна
1 апельсин (100 мл апельсинового соку + цедра)
100 мл соняшникової олії
1,5 ч. л. розпушувача
140 г цукру
10 г ванільного цукру
1 ч. л. цукрової пудри
100 мл води
1 щіпка солі
Пісна шарлотка: покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти для приготування пісної шарлотки. Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів.
З`єднайте у великій мисці 100 мл води, 140 г цукру, 10 г ванільного цукру та 1 щіпку солі.
Натріть у миску цедру одного апельсина на дрібній тертці. Слідкуйте, щоб не захопити білу частину, вона гірчитиме.
Видавити сік одного апельсина (вам знадобиться приблизно 100 мл). Краще не використовувати більше соку, інакше тісто може вийти занадто рідким.
Влийте в миску 100 мл олії.
Всипте 220 г борошна та 1,5 ч. л. розпушувача. Можна попередньо окремо змішати борошно з розпушувачем, але особливої різниці немає.
Акуратно перемішайте тісто віничком для повного поєднання інгредієнтів та однорідної консистенції.
Яблука (3-4 шт.) очистить від шкірки та наріжте невеликими кубиками. Я раджу використовувати кисло-солодкі сорти яблук, наприклад Джонаголд, Фуджі, Ліголь. Так шарлотка буде не надто солодкою.
Шматочки яблук додайте в тісто та акуратно перемішайте, щоб тісто повністю обволокло яблука.
На дно форми для запікання викладіть пергамент, змастіть олією і присипте борошном.
Перекладіть тісто з яблуками у форму для запікання та рівномірно розподіліть лопаткою.
Запікайте пісну шарлотку 40 хвилин за температури 180 градусів.