Рецепт ідеального пирога зі сливами

Ніжна основа та хрумка скоринка

«Кожного літа мене запитують — що приготувати із сезонних фруктів? Сьогодні я хочу розказати вам рецепт пирога зі сливами. Цей пиріг надзвичайно ароматний та смачний. Відразу скажу, що тут є кілька процесів, тому приготування буде не дуже швидким. Але результат стовідсотково вартий витраченого часу. Для основи ми зробимо дуже пишне дріжджове тісто, на яке викладемо шматочки слив. Для того аби у процесі випікання не виділялося забагато сливового соку, а також аби зробити трохи більш хрустку верхню скоринку, ми приготуємо штройзель та присиплемо сливи. Це така масляна крихта, подібна до крамблу. Для прикрашання пирога я раджу ще приготувати крем. Для цього ми зіб’ємо вершки із цукровою пудрою. Це необов’язково, пиріг і так буде дуже смачним, але з кремом вийде ще краще», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати сливовий пиріг 

Інгредієнти:

Для дріжджового шару:

600 г борошна

200 мл молока

20 г пресованих дріжджів 

150 г цукру

1/2 ч. л. солі

120 г вершкового масла

2 яйця

10 г ванільного цукру

Для начинки:

1 кг слив

Для штройзеля:

200 г цукру

200 г борошна

1 ч. л. меленої кориці

120 г вершкового масла

Для прикрашання (опціонально):

300 мл вершків (33%)

3 ст. л. цукрової пудри

Ніжна основа та хрумка скоринка: рецепт ідеального пирога зі слив

Підготуйте інгредієнти для приготування надзвичайно смачного сливового пирога.

У 200 мл теплого молока розчиніть 20 г пресованих дріжджів та залиште на кілька хвилин.

У миску всипте 600 г борошна, додайте 150 г цукру, 1/2 ч. л. солі та 10 г ванільного цукру.

Вбийте у миску 2 яйця та додайте 120 г розм’якшеного вершкового масла.

Влийте молочну суміш із дріжджами у миску з тістом.

Замісіть м’яке та пластичне тісто, що не липне до рук. Сформуйте з тіста кульку та накрийте чистим рушником. Залиште тісто в теплому місці без протягів на 1 годину для підіймання.

Тим часом підготуйте сливи. Якщо ви використовуєте достатньо великі сливи, як у мене, то потрібно розрізати їх  на 8 скибочок. Якщо ж у вас сливи меншого розміру, то достатньо розділити їх навпіл та видалити кісточку.

Для приготування штройзеля з’єднайте спочатку 200 г борошна з 200 г цукру.

Далі додайте 1 ч. л. меленої кориці та 120 г розм’якшеного вершкового масла.

Добре перетріть усе руками до утворення масляної крихти.

Обімніть дріжджове тісто, що підійшло, та розкачайте його в прямокутний пласт за розміром дека для випікання.

Перенесіть тісто на деко з пергаментом та руками розподіліть його рівномірно по всій формі.

Рівномірно розподіліть підготовлені сливи по всій основі пирога.

Засипте всю поверхню пирога штройзелем — масляною крихтою. Залиште пиріг для розстоювання приблизно на 20-30 хвилин. Випікайте пиріг у духовці за температури 180 градусів протягом 40 хвилин до утворення золотавої скоринки.

Дайте пирогу трішки охолонути та наріжте його порційними шматочками. Якщо є бажання, збийте 300 мл вершків жирністю 33% з 3 ст. л. цукрової пудри до консистенції крему та прикрасьте шматочки пирога.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали