Банановий хліб за класичним американським рецептом

Готуємо популярний десерт із доступних інгредієнтів

Банановий хліб — солодкий кекс, головним інгредієнтом якого є зрілі банани. Найбільш банановий хліб популярний у США та Австралії, але віднедавна його полюбили в усьому світі. І не просто так: приготувати банановий хліб можна дуже швидко, а інгредієнти для тіста знайдуться на кожній кухні.

Сьогодні ми приготуємо банановий хліб за рецептом талановитого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

простий і шикарний банановий хліб

«Правда, складно уявити своє життя та фруктові ятки супермаркетів без бананів? А вони ж зʼявилися в кулінарних книгах зовсім недавно. У США, приміром, лише у 20-30-х роках минулого століття. Тоді особливо популярним став банановий хліб. Дехто вважає, що причиною популярності була Велика Депресія та бажання кулінарів використовувати продукти по максимуму — почорнілі банани викидати не хотілося. Інші ж вважають, що популярності банановий хліб завдячує компаніям, що почали продавати розпушувачі.

Хай там як, дотепер цей ну дуже простий у приготуванні кекс із бананом в основі не втрачає своїх позицій у переліку улюбленої домашньої випічки та десертів кавʼярень по всьому світу. Тому, якщо ви ще його не куштували, дуже раджу приготувати цей пухкий банановий хліб», — радить Євген Клопотенко.

Поради з приготування бананового хліба

  1. Для цього десерту ви цілком можете використовувати вже потемнілі банани, вони тут працюватимуть навіть краще за зеленуваті й тверді. Чим м’якший банан, тим одноріднішим буде тісто і ніжнішим хліб.
  2. Банановий хліб класично випікається в прямокутній формі, я беру розміром приблизно 25 на 11 см. Саме класична форма відрізняє банановий кекс і хліб —  перший має більше варіацій і у формі, і в подачі.
  3. Форму перед запіканням потрібно обробити «французькою сорочкою». Це потрібно для того, щоб хліб не прилип до бортиків і дна. Для цього форму треба змастити маслом, притрусити борошном і струсити зайве.

простий банановий хліб

Як приготувати банановий хліб

Інгредієнти для бананового хліба:

2 яйця

3 банани

200 г борошна

100 г масла

5 ст. л. цукру (100-150 г)

10 г ванільного цукру

1 ч. л. розпушувача

50 г вершкового масла для змащування форми

Банановий хліб: покроковий рецепт

  1. Поставте духовку розігріватися до 180 градусів. Зробіть у формі «французьку сорочку».
  2. У чашу блендера покладіть 3 банани, 2 яйця, 200 г борошна, 100 г м’якого масла, 5 ст. л. цукру, 10 г ванільного цукру та 1 ч. л. розпушувача. Збийте разом до однорідної консистенції. Якщо у вас немає блендера, спершу збийте віничком яйця з цукром, потім додайте туди масло і розтертий виделкою банан.
  3. Опісля додайте до борошна розпушувач. Тісто повинне вийти досить густим, десь як густа сметана.
  4. Викладіть тісто у форму та розрівняйте верх. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 60 хвилин.
  5. Подавайте банановий хліб гарячим чи вже охолодженим. Раджу також змастити його маслом, щоб десерт був максимально ніжним.

Реклама

Популярні матеріали

Яке взуття обирають на зиму модниці: 28 найстильніших варіантів...


Осінній вікенд у Львові: гід найкращими локаціями 


DOROFEEVA, Jerry Heil, Klavdia Petrivna: оголошені номінанти...


Читайте також
Популярні матеріали