Прості секрети харчування японок для молодості та стрункості

Дієта для краси та довголіття

Здається, що японки зовсім не старіють і не набирають вагу. Це не зовсім так, але загалом вони мають чудовий вигляд завдяки особливому підходу до їжі: гарна презентація, маленькі порції, свіжі продукти, готування на парі та інше — становлять цілу філософію.

Основні продукти, які їдять у Японії, — рис, свіжі овочі, соя, риба, морепродукти та водорості. Хлібобулочні вироби та молочні продукти вони практично не вживають, а червоне м`ясо й зовсім відносно новий для японців продукт, який почали вживати лише наприкінці XIX століття.

Прості принципи японського підходу до їжі:

1. Цінувати передусім якість, а не кількість.

2. Японці повільно їдять дуже маленькими порціями, насолоджуючись кожним шматочком.

3. У Японії заведено їсти так, щоб вгамувати почуття голоду лише на 80 %.

4. У японській кухні практично всі страви приготовані з використанням води, а не олії. Японці варять і готують на парі, а смажать їжу вкрай рідко.

5. Також у японській кухні практично відсутні десерти. Місцеві жителі зазвичай їдять маленькі шматочки фруктів чи модний десерт моті. Що таке моті та як приготувати його з рисового борошна в домашніх умовах, ми розповідали тут.

6. Сніданок — це головне приймання їжі.

Меню одного дня японської дієти:

Сніданок

Місо суп (з однією ложкою рису та одним яйцем)

Морські водорості

Зелений чай

Обід

Риба в соусі теріякі

Рис (бажано коричневий)

Зелені овочі на парі

Зелений чай

Перекус

Яблуко

Вечеря

Відварена курка

Рис

Місо суп

Морські водорості з тофу

Перекус 

Мандарин.


Реклама

Популярні матеріали

Вибір тижня: найстильніші вбрання та аксесуари на зиму в нових...


«Аптечка першої ментальної допомоги»: картки для саморефлексії...


Fashion Talk: 15 питань Ользі Галушці про улюблені бренди...


Читайте також
Популярні матеріали