Що варто пити від відкладення солей? Який чай виводить солі? Як швидко вивести солі з організму? Ці питання турбують багатьох дівчат, які хочуть покращити стан тіла та стати здоровіше. Аптечні сечогінні препарати можуть допомогти вашому організму вивести зайву рідину та солі, а прихильникам натуральних методів можна спробувати природні варіанти — є трави, які сприяють виведенню солей з організму.
Звісно, перед прийомом завжди консультуйтеся з лікарем і запитуйте про можливі алергічні реакції — особливо якщо ви вже приймаєте якісь добавки або ліки.
8 рослин, які ефективно виводять солі з організму
Кульбаба
Хоча ви можете подумати, що кульбаба — це просто дуже гарний бур`ян, насправді одна зі сполук цієї рослини посилює діяльність нирок і збільшує частоту сечовипускання та виводить солі. Ви можете спробувати кульбабу у вигляді чаю, салату або харчових таблетованих добавок.
Кропива
Ще один український суперфуд — молода кропива, яка є джерелом великої кількості вітамінів. Кропива містить вітаміни А, В, С, Е, K, а також багато мікро- і макроелементів: залізо, магній, мідь, кальцій, кремній, селен. Окрім того, в цій рослині містяться органічні кислоти, фітонциди, фітонутрієнти та флавоноїди, які запобігають хворобам серця, зміцнюють імунітет, сприяють обміну речовин, виведенню шлаків, солей та токсинів.
Лист брусниці
Прийом відвару з брусничного листя чинить потужний сечогінний і антисептичний ефект, завдяки чому його успішно використовують для лікування подагри, циститів і сечокам`яної хвороби.
Спосіб приготування чаю для виведення солей: 1 ст. л. листя на 1 склянку окропу, настояти 30 хвилин, пити 2-3 рази на день.
Петрушка
Хоча петрушку в основному використовують як додаток до страв, вона може бути корисною для людей, які мають проблеми з переносністю сечогінних препаратів. Дослідження показали, що вона може бути ефективним натуральним сечогінним засобом. Ви можете спробувати додавати її в салати, використовувати як додаток до страв або змішувати з соусом чи заправкою для салатів.
Фенхель
Бульба фенхелю — не тільки смачний інгредієнт страв. Як чай заварюють цвіт, листя, стебла або насіння рослини. Усе це очищає тканини організму. Чай зв`язує і виводить солі важких металів, шлаки в кишківнику, токсини, паралельно нормалізує роботу шлунка. Найм`якший смак розкривається у насіння фенхелю. Спробуйте додати 1/2 чайної ложки до будь-якого іншого трав`яного чаю.
Глід
Цей родич родини троянд є потужним сечогінним засобом. Згідно з дослідженням Trusted Source, певні поживні речовини, що містяться в рослині, збільшують виведення сечі та її потік. Ви можете їсти ягоди глоду самі по собі або спробувати листя та плоди глоду в чайному форматі.
Хвощ польовий
Дослідження оксфордських вчених довели, що екстракт хвоща є ефективним сечогінним засобом і може допомогти при проблемах з нирками. Ви можете вживати його у вигляді чаю або капсул.
Ялівець
Ялівець використовувався як сечогінний засіб протягом століть. Ви можете спробувати включити ялівець у свій раціон, додаючи його в супи та рагу, а також використовувати для ароматизації м`ясних страв.
Рекомендації щодо застосування трав для виведення солей:
- Трави потрібно приймати курсами (зазвичай 2-3 тижні) з перервою.
- Обов`язково враховуйте протипоказання (наприклад, захворювання нирок, вагітність, гіпотонія).
- Ефект вживання трав, які виводять солі, посилюється в разі відмови від солоної та гострої їжі, збільшення споживання денної норми води.