Для приготування слойки з яблуками нам знадобиться:
6 яблук
шарове тісто
1/3 соку лимона
50 гр цукру (якщо дуже кислі яблука)
жовток (змастити тісто)
Спосіб приготування слойки:
Тісто розрізаємо на 2 частини 1/3 (для верху, ми його розтягуватимемо) і 2/3 це низ.
На пергамент викладаємо нижню частину. На нього викладаємо пюре з яблук (робимо також самі).
Яблука чистимо, розрізаємо на маленькі шматочки, збризкуємо соком лимона з 50 мл води і відправляємо в сковорідку гасити хвилин 15 із закритою кришкою.
Ще 5 хвилин тушкуємо без кришки, щоб зайва рідина випарувалася. Мнемо виделкою пюре. При необхідності додаємо цукор. Пюре готове.
Пюре викладаємо так, щоб по 1,5 см був вільний край з кожного боку. Верхню частину можна надрізати спеціальним ножем і просто розтягуєте його або такі надрізи можна зробити вручну. Звичайно, треба трохи заморочитись, але раніше я робила саме ножем вручну. Також розтягуєте тісто і покриваєте нижню частину з пюре. Краї притискаєте вилкою. Змащуємо яйцем і 25 хвилин при 200*С випікаємо слойку. Готово!