Зимове блюдо: рецепт найсмачнішої слойки з яблуками

Готовим з food-блогером Яною Станішевською

Для приготування слойки з яблуками нам знадобиться:

6 яблук

шарове тісто

1/3 соку лимона

50 гр цукру (якщо дуже кислі яблука)

жовток (змастити тісто)

Спосіб приготування слойки:

Тісто розрізаємо на 2 частини 1/3 (для верху, ми його розтягуватимемо) і 2/3 це низ.

На пергамент викладаємо нижню частину. На нього викладаємо пюре з яблук (робимо також самі).

Яблука чистимо, розрізаємо на маленькі шматочки, збризкуємо соком лимона з 50 мл води і відправляємо в сковорідку гасити хвилин 15 із закритою кришкою.

Ще 5 хвилин тушкуємо без кришки, щоб зайва рідина випарувалася. Мнемо виделкою пюре. При необхідності додаємо цукор. Пюре готове.

Пюре викладаємо так, щоб по 1,5 см був вільний край з кожного боку. Верхню частину можна надрізати спеціальним ножем і просто розтягуєте його або такі надрізи можна зробити вручну. Звичайно, треба трохи заморочитись, але раніше я робила саме ножем вручну. Також розтягуєте тісто і покриваєте нижню частину з пюре. Краї притискаєте вилкою. Змащуємо яйцем і 25 хвилин при 200*С випікаємо слойку. Готово!


Реклама

Популярні матеріали

Осінній вікенд у Львові: гід найкращими локаціями 


Анджеліна Джолі вперше за три роки вийшла на червону доріжку в...


Чорна п’ятниця: які знижки пропонують українські модні бренди...


Читайте також
Популярні матеріали