«Цей рецепт я вигадав, коли ми з командою розробляли меню для мого ресторану. Мені захотілося зробити зелений салат з горохом. Із зеленим горошком, зеленим яблуком, зеленим шпинатом та навіть зеленою олією. Усі відтінки та смаки зеленого, які можуть бути, з легкими акцентами цибулі та редьки. І це вийшло так круто, що я був просто зобов’язаний цим поділитися. Нехай цей салат не здається вам чимось дуже складним, насправді він не складніший за будь-який інший», — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати салат з горохом
Інгредієнти для салату:
100 г гороху (сушеного)
1/2 ч. л. соди
200 г замороженого горошку
1 зелене яблуко
1 ст. л. соняшникової олії
1 ст. л. лимонного соку
80 г листя шпинату
50 г чорної редьки
1/2 червоної цибулини
2 щіпки насіння кунжуту (чорного)
Для зеленої олії:
80 мл олії
20 г петрушки
20 г кропу
1 щіпка солі
Зелений салат з горохом та яблуками: покроковий рецепт
Горох сушений залийте склянкою води, додайте соду і залиште на 6-8 годин. Промийте та відваріть у підсоленій воді до готовності. Відкиньте на друшляк.
Зелений горошок розморозьте за кімнатної температури. Додайте його в ємність із відвареним сушеним горохом і добре перемішайте. Посоліть до смаку, додайте соняшникову олію, сік лимона і перебийте блендером до однорідного стану. Потім пропустіть масу через сито, щоб вона стала ніжнішою та одноріднішою.
Листя шпинату добре промийте й обсушіть, яблуко очистьте від шкірки і наріжте кубиками зі стороною 5-7 мм. Редьку наріжте тонкими слайсами так, щоб вона була прозорою. Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Приготуйте заправку для салату. У чаші блендера перебийте олію з листям петрушки, кропу і сіллю. Не використовуйте тверді стебла для приготування.
Викладіть на тарілку пасту з гороху, потім листя шпинату та кубики яблука. Зверху викладіть слайси редьки та півкільця цибулі. Полийте зеленою олією і посипте насінням кунжуту.