«Якщо ви відмовилися від червоного м`яса чи скоротили його споживання, то урізноманітнити раціон допоможе м`ясо індика. Свого часу цей птах потрапив до Європи з Північної Америки. Вперше її почали вживати колонізатори континенту, а тепер щороку мільйони американців готують індичку у своє національне свято — День подяки.
М`ясо індика досить універсальне. Якщо ви приготуєте за нашим рецептом страву на користь, то зможете подавати готове м`ясо не лише гарячим, а й холодним, наприклад, у складі сендвічів чи салатів із зеленню», — радить Євген Клопотенко.
Чому індичатина корисна при дієтичному харчуванні
М`ясо індички є джерелом високоякісного білка, багатьох вітамінів групи В та мінералів. При цьому зауважте, що поживність м`яса залежить від того, яку частину тушки ви готуватимете. Ми пропонуємо взяти грудку. Саме ця частина містить більше білка, на противагу стегенцям, де зазвичай більше жиру та більш висока калорійність.
Грудка індика — ідеальна їжа для тих, хто піклується про здорове харчування. Наш рецепт також ідеальний, тому що ви гарантовано отримаєте смачну, соковиту і ніжну грудку індички, яка буде наповнена смаками різноманітних сухофруктів.
Як приготувати індичку з сухофруктами?
Інгредієнти:
Для індички:
1 індича грудка зі шкіркою
½ ч. л. меленої кориці
100 г кураги
100 г сушеного інжиру
50 мл білого вина
2 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. сушеного барбарису
сіль, перець до смаку
Для журавлинного соусу:
200 г замороженої журавлини
50 г цукру
1 ст. л. меду
Запечена індича грудка із сухофруктами та журавлинним соусом: покроковий рецепт
Курагу та сушений інжир (по 100 г кожного виду) промити, витерти паперовим рушником і дрібно нарізати. Зауважте, що сухофруктів має вистачити, щоб вони змогли рясно покрити м`ясо.
Ретельно змішайте сухофрукти в посуді, додавши 1/2 ч. л. меленої кориці, 50 мл білого вина, 1 ч. л. сушеного барбарису та 2 ст. л. оливкової олії, солі та чорного перцю до смаку.
Готовою сумішшю натріть м`ясо. Воно має бути густо вкрите сухофруктами та прянощами. Якщо ви маєте час, можна дати м`ясу промаринуватися від 30 хвилин до години в холодильнику.
Розігріваємо духову шафу до 180°С. Тим часом загортаємо індичку у фольгу і ставимо в духовку запікатися близько 20-25 хвилин. Коли м`ясо буде наполовину готове, розкрийте фольгу, щоб у процесі м`ясо покрилося рум`яною скоринкою. Продовжуйте запікати до готовності.
Готуємо журавлинний соус. Беремо 200 г ягід. Якщо ягоди свіжі, журавлину помити, заморожені — заливаємо гарячою водою. Коли вони розморозяться, перетираємо ягоди через сито та ставимо на вогонь. Як тільки журавлина нагріється — додаємо 50 г цукру та 1 ст. л. меду. Випарюємо на маленькому вогні, поки соус не загусне. Подаємо індичку разом із журавлинним соусом.