Як в Італії: рецепт курячих котлет з локшиною з цукіні

Готуємо з Євгеном Клопотенко

«Мені подобаються цукіні за їх смак і що готувати їх дуже швидко, хоч би яку страву ви придумали. Я експериментував з гарніром до соковитих курячих котлет і приготував локшину з цукіні. Вийшло дуже смачно, тому сміливо вам рекомендую»,—каже Євген Клопотенко.

Як приготувати курячі котлети з локшиною з цукіні

Інгредієнти:

500 г фаршу з курячої грудки

1 великий цукіні

3 ст. л. панірувальних сухарів

1 яйце

1 зубчик часнику

1 ст. л. соку лимона

2 ст. л. соняшникової олії (для смаження)

за смаком сіль та перець

Рецепт курячих котлет з локшиною з цукіні: покроковий рецепт

Візьміть 500 г курячого фаршу, посоліть, поперчіть, додайте в нього одне яйце та 3 ст. л. панірувальних сухарів. Добре перемішайте до однорідного стану. Змочіть руки водою або олією і скачайте з фаршу невеликі котлетки діаметром близько 2 див.

Обсмажте котлетки на сковороді з|із| 1 ст. л. олії до готовності. У них має з`явитися апетитна золотиста скоринка. Візьміть один великий цукіні або два маленькі, помийте і наріжте на тонкі смужки у вигляді локшини за допомогою спеціальної овочерізки. 

Розігрійте сковорідку зі олією і обсмажте один зубчик часнику, порізаний тонкими слайсами, протягом 30 секунд. Додайте локшину ізцукінії обсмажуйте її ще 30-40 секунд, періодично помішуючи.

Додайте сік лимона, перемішайте та приберіть з вогню. Відразу викладіть локшину цукініної тарілки, щоб вона не продовжувала готуватися в гарячій сковорідці. Подавайте з курячими котлетками.

 


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали