Як приготувати вершкове пиво з «Гаррі Поттера»

Неймовірно смачний безалкогольний напій!

«Не потрібно їхати в таверну в Гоґсміді, щоб випити неймовірно смачний безалкогольний напій — вершкове пиво. Його легко приготувати вдома і без магії та заклинань. Я це точно знаю, бо зробив і спробував. Шанувальники Гаррі Поттера розуміють про що зараз мова. І точно захочуть швиденько це приготувати. А всім іншим скажу: прямо зараз у вас є можливість зробити неймовірно смачний напій, який  майже не має нічого спільного з пивом. Хоча пінка буде — і це єдине, що виправдовує назву. Спробуйте!», — радить Євген Клопотенко.

Що таке вершкове пиво?

В основі його — чорний чай, карамельний соус з вершками та ні краплі алкоголю, тому ви можете давати його дітям. Щоправда, буде дуже солодко. Цей напій класний напій тим, що не має сезонності: влітку смакує охолодженим, а в холодну пору — тепленьким. 

Поради з приготування вершкового пива

Беріть крупнолистовий чай, але без додаткових інгредієнтів, бо вони можуть надати свій посмак, а у нас інша мета. Використовуйте вершки найвищої жирності та перед приготуванням дістаньте з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. І уважно слідкуйте, щоб карамель не потемніла. Нам потрібен золотистий колір, а не шоколадний.

Як приготувати вершкове пиво

Інгредієнти:

Для напою:

5 г крупнолистового чорного чаю 

200 мл води для чаю 

2 ст. л. вареного згущеного молока

3 бутони гвоздики 

1 паличка кориці 

500 мл газованої води

Для карамельного соусу з вершками: 

150 мл вершків 33% 

100 г цукру 

20 мл води 

Вершкове пиво з «Гаррі Поттера»: покроковий рецепт

Зробіть карамельний соус. У маленьку каструльку або сотейник висипте 100 г цукру та влийте 20 мл води. Поставте на маленький вогонь та дочекайтеся, доки цукор розтане.

Влийте 150 мл вершків 33%, вони повинні бути кімнатної температури. Помішуйте, аби все змішалося та стало однорідною масою. Спочатку будуть грудочки, але потім вони розчиняться. Вимкніть вогонь та поки залиште.

Заваріть чай. У каструльку влийте 200 мл води, дочекайтеся, поки закипить, всипте 5 г крупнолистового чаю, додайте 3 бутони гвоздики та 1 паличку кориці. Варіть 5 хвилин на середньому вогні. Зніміть з вогню та залиште настоюватися та вистигати. Потім процідіть через дрібне сито.

Перелийте чай у сотейник, додайте вершковий соус, 500 мл газованої води та 2 ст. л. вареного згущеного молока. Перемішайте, щоб всі інгредієнти об’єдналися. Подавайте теплим, або почекайте, поки добре охолоне. Тут все залежить від сезону та бажання.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали