Як приготувати вершкове пиво з «Гаррі Поттера»

Неймовірно смачний безалкогольний напій!

«Не потрібно їхати в таверну в Гоґсміді, щоб випити неймовірно смачний безалкогольний напій — вершкове пиво. Його легко приготувати вдома і без магії та заклинань. Я це точно знаю, бо зробив і спробував. Шанувальники Гаррі Поттера розуміють про що зараз мова. І точно захочуть швиденько це приготувати. А всім іншим скажу: прямо зараз у вас є можливість зробити неймовірно смачний напій, який  майже не має нічого спільного з пивом. Хоча пінка буде — і це єдине, що виправдовує назву. Спробуйте!», — радить Євген Клопотенко.

Що таке вершкове пиво?

В основі його — чорний чай, карамельний соус з вершками та ні краплі алкоголю, тому ви можете давати його дітям. Щоправда, буде дуже солодко. Цей напій класний напій тим, що не має сезонності: влітку смакує охолодженим, а в холодну пору — тепленьким. 

Поради з приготування вершкового пива

Беріть крупнолистовий чай, але без додаткових інгредієнтів, бо вони можуть надати свій посмак, а у нас інша мета. Використовуйте вершки найвищої жирності та перед приготуванням дістаньте з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. І уважно слідкуйте, щоб карамель не потемніла. Нам потрібен золотистий колір, а не шоколадний.

Як приготувати вершкове пиво

Інгредієнти:

Для напою:

5 г крупнолистового чорного чаю 

200 мл води для чаю 

2 ст. л. вареного згущеного молока

3 бутони гвоздики 

1 паличка кориці 

500 мл газованої води

Для карамельного соусу з вершками: 

150 мл вершків 33% 

100 г цукру 

20 мл води 

Вершкове пиво з «Гаррі Поттера»: покроковий рецепт

Зробіть карамельний соус. У маленьку каструльку або сотейник висипте 100 г цукру та влийте 20 мл води. Поставте на маленький вогонь та дочекайтеся, доки цукор розтане.

Влийте 150 мл вершків 33%, вони повинні бути кімнатної температури. Помішуйте, аби все змішалося та стало однорідною масою. Спочатку будуть грудочки, але потім вони розчиняться. Вимкніть вогонь та поки залиште.

Заваріть чай. У каструльку влийте 200 мл води, дочекайтеся, поки закипить, всипте 5 г крупнолистового чаю, додайте 3 бутони гвоздики та 1 паличку кориці. Варіть 5 хвилин на середньому вогні. Зніміть з вогню та залиште настоюватися та вистигати. Потім процідіть через дрібне сито.

Перелийте чай у сотейник, додайте вершковий соус, 500 мл газованої води та 2 ст. л. вареного згущеного молока. Перемішайте, щоб всі інгредієнти об’єдналися. Подавайте теплим, або почекайте, поки добре охолоне. Тут все залежить від сезону та бажання.


Реклама

Популярні матеріали

Яке взуття обирають на зиму модниці: 28 найстильніших варіантів...


Осінній вікенд у Львові: гід найкращими локаціями 


Анджеліна Джолі вперше за три роки вийшла на червону доріжку в...


Читайте також
Популярні матеріали