Як приготувати пиріг з ревеню: простий рецепт

Сезонний український десерт

«На нашій кухні ревінь зарекомендував себе як безцінний інгредієнт для приготування пирогів, соусів, джемів, варень та киселів. Ми ж пропонуємо вам найкращий варіант його споживання — запечений крамбл, до якого ми додали ще апельсин і корицю. Пиріг дуже простий у виконанні, але напрочуд смачний», — каже Євген Клопотенко.

Секрети приготування страв з ревенем

Для страв вибирайте пружні стебла. Чим яскравіший їхній рожевий колір, тим рослина більш стигла. Щоправда, є сорти і зі звичайними зеленими стеблами.

Не використовуйте листя ревеню, яким би красивим воно не було. Вважається, що воно неїстівне. У його складі є шкідливі для людей кислоти.

Стебла ревеню мають терпкий смак, але при цьому вони дуже добре «дружать» у стравах із фруктами чи ягодами. Наприклад, яблука, апельсини чи полуниця добре балансують усю терпкість рослини.

Стебла — волокнисті, але ця структура під час термічної обробки руйнується, тому видаляти волокна не слід.

Як приготувати пиріг з ревеню

Складові:

400 г стебел ревеню

250 г пшеничного борошна

150 г вівсяних пластівців

1 ч. л. меленої кориці

200 г вершкового масла

2 апельсини (сік та цедра)

150 г цукру

Як приготувати пиріг з ревеню: покроковий рецепт

Приготуйте всі інгредієнти для крамбла з ревеню. Розігрійте духовку до 180 градусів. Візьміть 400 г стебел ревеню, вимийте їх, очистьте і наріжте шматочками завширшки 2-3 см.

Вершкове масло (200 г) наріжте невеликими кубиками. Змішайте в мисці кубики масла, 250 г борошна, 150 г вівсяних пластівців, 1 ч. л. меленої кориці та цедру з двох апельсинів. Суміш ретельно перемішайте руками, поки вона не стане схожою на хлібну крихту.

Вимийте два апельсини, зніміть терткою цедру і вичавіть за допомогою соковижималки сік з апельсинів в окремий посуд.

У форму для запікання викладіть нарізаний ревінь, 100 г цукру, залийте апельсиновим соком і трохи перемішайте. Зверху викладіть вівсяну крихту, посипте рештою цукру. Відправте до духовки на 40-50 хвилин. Дістаньте пиріг з духовки і дайте трохи охолонути. Ідеальним доповненням до крамбла стане кулька ванільного пломбіру або вершкового морозива.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали