Як приготувати пиріг з ревеню: простий рецепт

Сезонний український десерт

«На нашій кухні ревінь зарекомендував себе як безцінний інгредієнт для приготування пирогів, соусів, джемів, варень та киселів. Ми ж пропонуємо вам найкращий варіант його споживання — запечений крамбл, до якого ми додали ще апельсин і корицю. Пиріг дуже простий у виконанні, але напрочуд смачний», — каже Євген Клопотенко.

Секрети приготування страв з ревенем

Для страв вибирайте пружні стебла. Чим яскравіший їхній рожевий колір, тим рослина більш стигла. Щоправда, є сорти і зі звичайними зеленими стеблами.

Не використовуйте листя ревеню, яким би красивим воно не було. Вважається, що воно неїстівне. У його складі є шкідливі для людей кислоти.

Стебла ревеню мають терпкий смак, але при цьому вони дуже добре «дружать» у стравах із фруктами чи ягодами. Наприклад, яблука, апельсини чи полуниця добре балансують усю терпкість рослини.

Стебла — волокнисті, але ця структура під час термічної обробки руйнується, тому видаляти волокна не слід.

Як приготувати пиріг з ревеню

Складові:

400 г стебел ревеню

250 г пшеничного борошна

150 г вівсяних пластівців

1 ч. л. меленої кориці

200 г вершкового масла

2 апельсини (сік та цедра)

150 г цукру

Як приготувати пиріг з ревеню: покроковий рецепт

Приготуйте всі інгредієнти для крамбла з ревеню. Розігрійте духовку до 180 градусів. Візьміть 400 г стебел ревеню, вимийте їх, очистьте і наріжте шматочками завширшки 2-3 см.

Вершкове масло (200 г) наріжте невеликими кубиками. Змішайте в мисці кубики масла, 250 г борошна, 150 г вівсяних пластівців, 1 ч. л. меленої кориці та цедру з двох апельсинів. Суміш ретельно перемішайте руками, поки вона не стане схожою на хлібну крихту.

Вимийте два апельсини, зніміть терткою цедру і вичавіть за допомогою соковижималки сік з апельсинів в окремий посуд.

У форму для запікання викладіть нарізаний ревінь, 100 г цукру, залийте апельсиновим соком і трохи перемішайте. Зверху викладіть вівсяну крихту, посипте рештою цукру. Відправте до духовки на 40-50 хвилин. Дістаньте пиріг з духовки і дайте трохи охолонути. Ідеальним доповненням до крамбла стане кулька ванільного пломбіру або вершкового морозива.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали