Як готувати круглі баклажани геліос: 3 рецепти

Прості та дуже смачні страви

Важкі геліоси підходять для будь-яких страв. На смак вони дуже нагадують гриби, а біла м`якота великих, округлих форм плоду, на відміну від звичайних баклажанів, зовсім не гірчить. Крім того, при очищенні шкірки овоч не темніє так швидко.

Найшвидший спосіб приготувати геліоси — нарізати їх акуратними кружечками та злегка відбити, підсолити й додати запашний перець. Потім обваляти в борошні з яйцем і обсмажити на сковорідці. Ще з геліосів виходять чудові «горщики» для запікання начинок з овочів та м`яса. Якщо зустрінете ці овочі на ринку, купуйте не роздумуючи. Пропонуємо кілька смачних рецептів для натхнення.

Запечені баклажани геліос з овочами

Знадобиться:

3 картоплини середнього розміру

1 баклажан

1 дрібно нарізана цибулина

1 помідор, очищений від шкірки

часник та лимонний сік

цукор, сіль до смаку

чорний перець

Приготування: Нарізати баклажан та картоплю кубиками. Цибулину дрібно нарізати та злегка обсмажити на олії, посолити та підсахарити. Далі до цибулі кинути картоплю і смажити хвилин 5-7, потім додати баклажани й ще хвилин 10 смажити все разом. Додати дрібно нарізаний помідор і довести до готовності. Перед вимкненням додати часник та трохи лимонного соку.

Геліос на грилі в гострому соусі

Для соусу знадобиться: приправа сумах, червоний табаско, білий бальзамічний оцет та перець з ароматом копченості (іспанський сухий перець Pimenton La Vera), сіль, оливкова олія. Все перемішати.

Приготування

Геліоси розрізати на красиві кружечки. Кожен кружечок занурити в соус, щоб покрити всю поверхню запашною сумішшю. В ідеалі баклажани повинні постояти у маринаді 20 хвилин. Потім покласти овочі на розпечений гриль чи сковорідку для гриля. Щоб вони не обгоряли, треба змащувати соусом, що залишився, кожен шматочок і вчасно перевертати. Довести до готовності.

Геліос, маринований у м`яті

Знадобиться:

350 г червоного винного оцту

1 кг баклажанів, очищених та нарізаних невеликими кубиками

1,5 столової ложки нарізаного часнику

2 пучки листя свіжої м`яти

1,5 чайної ложки солі

Приготування:

Спочатку підготуйте та простерилізуйте банку та кришку.

Винний оцет налийте в каструлю і доведіть до кипіння. Як тільки закипить, додайте нарізані баклажани та протушкуйте їх в оцті 2-3 хвилини. Потім вийміть баклажани шумівкою в миску і додайте до них суміш із часнику, м`яти та солі. Ретельно перемішайте.

Суміш, що утворилася, викладіть у банку і залийте доведеним до кипіння оцтом. Оцет у банці не має доходити до самої шийки: залиште на пів фаланги пальця порожнє місце. Закрутіть банку кришкою і переверніть, поставивши на рушник. Дайте банці повністю охолонути, а потім поставте її в холодильник. Через тиждень баклажани готові до вживання. Такий салат можна зберігати у холодильнику всю зиму.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали