Як «дозріти» авокадо: прості лайфгаки

Навіть найтвердіший авокадо можна перетворити на стиглий

«Дуже часто буває так, що в супермаркеті просто немає стиглих авокадо. Вони всі недозрілі й тому тверді. Сьогодні поговоримо про те, як зберігати авокадо, щоб він швидше дозрів і став ніжним та м`яким. Існує кілька дуже простих лайфгаків», — розповідає Євген Клопотенко.

Спосіб №1

Будь-які стиглі фруктові плоди виділяють етилен, який допоможе авокадо дозріти швидше. Тому візьміть стиглий банан, яблуко або навіть томат і щільно загорніть разом із недозрілим авокадо в папір. Потім обмотайте харчовою плівкою, щоб усередину не проникало повітря. Якщо у вас є спеціальний пакет, то можна помістити авокадо з будь-яким стиглим плодом туди. Покладіть пакет у тепле місце. Особливість цього способу в тому, що на дозрівання знадобиться приблизно тиждень або трохи більше. Але після цього ви отримаєте м`який і стиглий фрукт.

Спосіб №2

Якщо ви не можете або не хочете так довго чекати, другий спосіб для вас. Розріжте недостигле авокадо навпіл, видаліть кісточку і за допомогою ложки вийміть середину. Покладіть в мисочку. Потім обмотайте її харчовою плівкою і поставте в мікрохвильову піч на 30 секунд. Правда, такий спосіб має невеликий недолік — авокадо за цей час хоч і стає м`яким, але трохи втрачає свій колір і набуває специфічного аромату та посмаку.

Скористайтеся обома способами та виберіть для себе той, який вам більше до вподоби. Ну і ще одна невелика порада: якщо ви хочете зберегти гарний колір авокадо у блюді — збризкайте його соком лимона.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали