Лазанья болоньєзе з селерою та червоним вином

Гурманська страва на швидку руку

Сьогодні ми приготуємо одну з найпопулярніших страв в Італії, яка сподобалася гурманам у всьому світі — лазанью. Щоб вона була ще смачніша, ми додамо до неї стебла селери й трохи червоного сухого вина. Це ідеальна вечеря, яку можна приготувати досить швидко.

Інгредієнти:

12–14 аркушів тіста для лазаньї

Для соусу болоньєзе:

400 г м`ясного фаршу

1 зубчик часнику

1 морква

50 г шинки

2 стебла селери

2 ст. л. оливкової олії

150 мл червоного сухого вина

750 мл томатного соусу

сіль, перець

Для соусу бешамель:

50 г вершкового масла

50 г борошна

750 мл молока

Спосіб приготування:

Соус болоньєзе: очистьте часник і моркву, подрібніть їх із шинкою та селерою. У сотейнику розігрійте оливкову олію та обсмажте в ній протягом 5 хвилин суміш із шинки та овочів. Додайте фарш і залиште на вогні на 10 хвилин, а потім влийте вино. Коли вино закипить, додайте томатний соус, сіль та перець. Тушіть на слабкому вогні протягом 1 години.

Соус бешамель: розтопіть у каструлі вершкове масло, зніміть з вогню, додайте муку, збийте вінчиком, влийте молоко і перемішайте до отримання однорідної маси. Постійно помішуючи, нагрівайте соус на повільному вогні до загусання. За 2-3 хвилини до готовності посоліть і додайте мускатний горіх.

Прогрійте духовку до 180°C. Змастіть олією простору прямокутну форму. Викладіть в неї поряд 2 листки тіста, змастіть соусом болоньєзе, потім соусом бешамель. Чергуйте шари. Останній лист лазаньї змастіть соусом бешамель. Запікайте протягом 30 хвилин до золотистої скоринки.


Реклама

Популярні матеріали

Життєрадісний весняний манікюр для всіх, хто відчуває апатію: 15...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Сміливість та романтичні почуття в новій колекції IVA NEROLLI...


Читайте також
Популярні матеріали