Ягідна шарлотка без випікання: простий і детальний рецепт (фото)

Продовжуємо покращувати свої кулінарні навички

По-перше, вона готується дуже просто. По-друге, можливі безліч варіацій начинки на ваш смак. А ще виглядає такий «пиріг» просто неймовірно. Готуємо?

Чорнично-малинова шарлотка

Інгредієнти:

130г чорничного пюре;

8г желатину+50 мл холодної води;

300г сиру Маскарпоне;

115г цукрової пудри;

125г жирних вершків;

400-500г цілих ягід малини та чорниці;

Печиво "Савоярді" ~ 30шт.

Спосіб приготування:

1. Желатин змішати з водою та дати набухнути. Маскарпоне вінчиком перемішати з цукровою пудрою.

2. Чорничне пюре підігріти, не доводячи до кипіння та розпустити желатин в теплому пюре. Відставити і дати вистигнути до кімнатної температури.

3. В чорничне пюре додати Маскарпоне, змішаний з цукровою пудрою, збити разом вінчиком до повного об`єднання. В той час холодні вершки збити та обережно підмішати силіконовою лопаткою до чорничної суміші.

4. На посуд, на якому ви будете подавати торт, встановити круглу форму (в мене 12 см) та прокласти стінки харчовою плівкою. Викласти на дно шар печива "Савоярді" та вилити половину чорничного мусу.

5. Вставити в мус ягідки чорниці та малини та зверху знову викласти шар печива. Вилити ще частину мусу, знову вставити ягідки та залити їх ягідним мусом, що залишився. Розрізняти поверхню та відправити в холодильник мінімум на 5-6 годин, але краще на ніч.

6. Вийняти готовий торт з форми, зробити «парканчик» з печива Савоярді, зав`язати милою стрічкою та прикрасити ягідками. Подавати охолодженим.

Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали