Рецепти простої та смачної випічки, яка готується швидко, — на вагу золота. Ми пропонуємо покроковий рецепт яблучного пирога з яблуком, мигдалем і ромом, який можна приготувати нашвидкуруч. Для приготування цього фруктового пирога вам знадобляться доступні інгредієнти, які знайдуться на кожній кухні.
Рецепт яблучного пирога
Інгредієнти для яблучного пирога:
Яблуко — 1 кг
Молоко — 100 мл
Масло вершкове — 50 г
Борошно пшеничне — 75 г
Розпушувач — 0,5 ч. л.
Мед — 100 г
Ванільний цукор — 1 пакетик
Яйця курячі — 3 шт.
Ром — 2 ст. л.
Мигдаль (подрібнений) — 1 ст. л.
Для змащування:
Масло вершкове — 1 кулька
Для сервірування:
Мед квітковий
Спосіб приготування пирога:
- Духовку прогрійте до 210 °C.
- Змастіть вершковим маслом форму діаметром 22 см.
- В окрему миску влийте молоко і додайте вершкове масло.
- Просійте борошно та розпушувач над мискою. Зробіть у центрі заглиблення і додайте мед, ванільний цукор, яйця, молоко з вершковим маслом і ром. Вимісіть тісто.
- Яблука розріжте на четвертинки, очистьте і видаліть серцевину. Розріжте кожну четвертинку на три частини та додайте в тісто.
- Ретельно перемішайте. Перелийте тісто у форму, посипте мигдалем.
- Запікайте протягом 30 хв.
- Вийміть із форми та полийте медом. Подавайте теплим.