Яблучний пиріг на кефірі: елементарний рецепт

Улюблений десерт українців

Якщо для приготування класичної шарлотки використовується бісквітне тісто, то в цьому рецепті Євген Клопотенко радить додати звичайний кефір. Відомий український шеф-кухар ділиться рецептом повітряного та дуже смачного яблучного пирога.

пирог с яблоками на кефире в духовке рецепт

Інгредієнти для яблучного пирога на кефірі

Яйця 2 шт. 

Цукор 200 г 

Цукор ванільний 1 ч. л. 

Кефір 250 мл 

Вершкове масло (+ додатково для змащування форми) 50 г 

Борошно 250 г 

Сіль 1 дрібка 

Розпушувач 1 ч. л. 

Яблука (твердих сортів) 2-3 шт. 

Кориця мелена 1 ч. л. 

Цукрова пудра 1 ст. л. 

Яблучний пиріг на кефірі: покроковий рецепт

Духовку розігрійте до 180 градусів. Змішайте в мисці 2 яйця і 200 г цукру. Використовуйте місткість достатнього розміру, щоб в ній помістилося все тісто. Якщо у вас є кухонна машина, можете замісити тісто в ній.

Додайте дрібку солі та 1 чайну ложку ванільного цукру. Ретельно збийте суміш вінчиком.

Додайте 50 г м`якого вершкового масла і перемішайте масу до отримання однорідної консистенції.

Влийте у миску 250 мл кефіру. Знову перемішайте вінчиком до повного об`єднання. Я використовую звичайний магазинний кефір.

Додайте до маси 1 чайну ложку розпушувача і перемішайте вінчиком. Часто можна побачити пораду, що розпушувач обов`язково потрібно змішати з борошном, але, повірте мені, тут це не має ніякого значення.

Просійте 250 г борошна через сито і додайте борошно в миску, постійно перемішуючи суміш вінчиком.

Добре перемішайте масу до однорідного стану. Готове тісто повинно вийти досить густим, як дуже густа сметана.

Візьміть форму для випікання діаметром 24-26 см і застеліть пергаментом. Змастіть форму всередині невеликою кількістю вершкового масла.

2-3 яблука наріжте часточками товщиною приблизно 0,5 см. Ви можете попередньо очистити яблука, якщо у них дуже тверда шкірка, а можете й не чистити.

Вилийте все тісто у форму для випікання, щоб воно рівномірно розподілилося по ній.

Якщо необхідно, акуратно розрівняйте тісто у формі за допомогою столової ложки.

Поверх тіста викладіть часточки яблук віялом, так, щоб вони зайняли всю площу пирога.

Посипте яблука зверху 1 чайною ложкою меленої кориці та випікайте в духовці впродовж 30-40 хвилин. Обов`язково перевіряйте готовність дерев`яною шпажкою, за необхідності трохи збільште час приготування. Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою.


Реклама

Популярні матеріали

Вибір тижня: найстильніші вбрання та аксесуари на зиму в нових...


«Аптечка першої ментальної допомоги»: картки для саморефлексії...


Fashion Talk: 15 питань Ользі Галушці про улюблені бренди...


Читайте також
Популярні матеріали