Усі таємниці розкрито: ідеальний бургер у домашніх умовах

Ситний перекус для дітей та дорослих

«Дуже часто чую, що бургери — це щось не дуже корисне. Дозволю собі не погодитися. Адже якщо розглянути детальніше, то бургери не дуже відрізняються від бутербродів, які багато хто з нас бере із собою на роботу, навчання чи у будь-яку подорож та на пікніки. Та ж сама булочка, те ж м’ясо та сир. Але у бургері є ще й свіжі овочі, а котлету можна зробити вдома самотужки з хорошого м’яса», — каже Євген Клопотенко.

Як зробити смачну котлету для бургера

Що ж головне у бургері — котлета чи булочка? Вважаю, що вони варті одне одного. Та зараз мова йтиме саме про котлету — як зробити її максимально соковитою та смачною? По-перше, звісно, треба обрати хороше свіже м’ясо. Фарш можна зробити самотужки або придбати у надійних постачальників. По-друге, фарш треба трохи відбити перед тим, як будете формувати котлети. Тоді фарш буде більш однорідним та котлети у результаті вийдуть ніжнішими. Котлети формуйте не дуже товсті, десь в 1 см завтовшки. Але головне — після формування покладіть котлети на кілька годин у морозильну камеру. Тоді котлети вийдуть неймовірно соковитими та зменшиться загроза, що вони розпадуться під час смаження. А ще це дуже зручно, якщо потрібно пригостити близьких чи друзів. Наготували котлет заздалегідь, заморозили, а коли гості вже прийшли, потрібно просто дістати котлети та швиденько їх підсмажити. Трохи свіжих овочів, улюблені соуси, сир, кілька хвилин — і смачні бургери вже готові. Можна готувати їх разом, це також зближує. Отже, смачні бургери вдома — це цілком реально та божественно смачно!

Як приготувати бургер з яловичою котлетою

Інгредієнти:

Для котлети:

500 г яловичого фаршу

спеції до фаршу

 сіль та перець до смаку

Додатково:

4 булочки для бургера

8 листочків салату ромен чи латук

4 ч. л. солодкої американської гірчиці

4 ч. л. кетчупу або томатного соусу

4 скибочки сиру

1 томат

2 солоних огірки

1 червона цибулина

Ідеальний бургер у домашніх умовах: покроковий рецепт

Підготуйте інгредієнти для приготування соковитих бургерів з яловичою котлетою.

У велику миску викладіть фарш, додайте до нього сіль, перець та спеції. Я взяв лише яловичий фарш, але ви можете зробити суміш свинячого та яловичого, так теж буде дуже смачно.

Ретельно перемішайте фарш та добре відбийте його об миску чи дощечку, застелену харчовою плівкою.

Сформуйте з фаршу котлети, які за діаметром будуть підходити до розміру булочок для бургера.

Тарілку обгорніть харчовою плівкою, викладіть зверху сформовані котлети та поставте у морозильну камеру на 2 години. Так котлети залишаться більш соковитими та краще триматимуть форму.

Булочки для бургера розріжте вздовж навпіл та підсмажте на сухій пательні гриль до золотавої скоринки.

Дістаньте яловичі котлети з морозильної камери та смажте по кілька хвилин з кожного боку на сухій пательні гриль.

Томат, 2 солоних огірки та цибулину наріжте тонкими кружечками. Булочку з обох боків змастіть кетчупом та гірчицею, викладіть зверху листок салату, котлету, скибочку сиру, кружечки томата, огірків та цибулі. Зверху викладіть ще один листок салату та накрийте верхньою булочкою.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали