Заведено вважати, що корисні детокс-страви зазвичай не найсмачніші. Розвінчаймо цей міф і сьогодні приготуємо детокс-салат із цибулі-порею з креветками, яблуками та авокадо. Цю ситну і дуже корисну страву гідно оцінять навіть найвибагливіші гурмани.
Готуємо детокс-салат
Інгредієнти на 4 персони:
8 маленьких стебел цибулі-порею;
8 великих креветок;
1 авокадо;
2 лимони;
2 зелені яблука;
1 ст. л. оливкової олії;
щіпка коріандру;
перець горошком;
2 краплі табаско;
кілька гілочок кропу.
Готуємо детокс-салат: покроковий рецепт
- Спочатку приготуйте маринад: у мисці змішайте сік одного лимона, мелений коріандр і перець.
- Промийте стебла цибулі-порею, відріжте корінці та зніміть верхнє листя. Наріжте шматочками завдовжки по 2 см.
- У каструлі нагрійте воду, доведіть до кипіння, посоліть, опустіть у неї шматочки цибулі.
- Варіть близько 3-4 хвилин, щоб цибулеві стебла залишалися хрусткими.
- Зніміть із вогню й одразу опустіть у холодну воду.
- Очистьте креветки, залийте їх маринадом і настоюйте в холодильнику 20 хвилин.
- Наріжте авокадо тонкими скибочками, полийте соком половини лимона. Очистьте яблуко, подрібніть, полийте соком другої половини лимона.
- У миску налийте 3 ст. л. оливкової олії, соус табаско, яблучне пюре, посоліть, поперчіть.
- Розігрійте сковорідку, налийте в неї олію, обсмажуйте креветки на сильному вогні близько 5 хвилин.
- Розкладіть на сервірувальні тарілки цибулю-порей, креветки, м`якоту авокадо і зеленого яблука, полийте соусом. Посипте дрібно подрібненим кропом. Одразу ж подавайте до столу.