Весняне меню: детокс-салат із цибулі-порею з креветками

Ситна і дуже корисна страва, яка допоможе підготувати тіло до літа

Заведено вважати, що корисні детокс-страви зазвичай не найсмачніші. Розвінчаймо цей міф і сьогодні приготуємо детокс-салат із цибулі-порею з креветками, яблуками та авокадо. Цю ситну і дуже корисну страву гідно оцінять навіть найвибагливіші гурмани.

детокс меню на неделю

Готуємо детокс-салат

Інгредієнти на 4 персони:

8 маленьких стебел цибулі-порею;

8 великих креветок;

1 авокадо;

2 лимони;

2 зелені яблука;

1 ст. л. оливкової олії;

щіпка коріандру;

перець горошком;

2 краплі табаско;

кілька гілочок кропу.

Готуємо детокс-салат: покроковий рецепт

  • Спочатку приготуйте маринад: у мисці змішайте сік одного лимона, мелений коріандр і перець.
  • Промийте стебла цибулі-порею, відріжте корінці та зніміть верхнє листя. Наріжте шматочками завдовжки по 2 см.
  • У каструлі нагрійте воду, доведіть до кипіння, посоліть, опустіть у неї шматочки цибулі.
  • Варіть близько 3-4 хвилин, щоб цибулеві стебла залишалися хрусткими.
  • Зніміть із вогню й одразу опустіть у холодну воду.
  • Очистьте креветки, залийте їх маринадом і настоюйте в холодильнику 20 хвилин.
  • Наріжте авокадо тонкими скибочками, полийте соком половини лимона. Очистьте яблуко, подрібніть, полийте соком другої половини лимона.
  • У миску налийте 3 ст. л. оливкової олії, соус табаско, яблучне пюре, посоліть, поперчіть.
  • Розігрійте сковорідку, налийте в неї олію, обсмажуйте креветки на сильному вогні близько 5 хвилин.
  • Розкладіть на сервірувальні тарілки цибулю-порей, креветки, м`якоту авокадо і зеленого яблука, полийте соусом. Посипте дрібно подрібненим кропом. Одразу ж подавайте до столу.

Реклама

Популярні матеріали

Станьте зіркою української науки: стартує сьомий сезон...


4 практичні формули з найгарячішими трендами цього літа


9 способів «розігнати» лімфу в домашніх умовах


Читайте також
Популярні матеріали