Українська закуска: канапки з намазками із сала

Готуємо за рецептами української фудблогерки Олени Сагун

«Ці канапки сподобаються навіть тим, хто вважає, що не любить сало. Готувати намазки до канапок дуже просто. У процесі приготування до основи з подрібненого сала додаються різні компоненти, які надають страві барвистих відтінків та особливих смакових нюансів. Обов’язково спробуйте!» — радить українська фудблогерка Олена Сагун.

Інгредієнти приблизно на 12-15 невеликих канапок (кількість залежить від того, наскільки товстим буде шар намазки на канапці).

Для основи:

приблизно 300 г солоного сала (раджу брати саме солоне)

3 середні зубки часнику

Додатково до різних видів намазок:

до білої намазки — мелений чорний перець 

до зеленої — кілька гілочок кропу + зелена цибуля для прикрашання

до помаранчево-червоної — 1 ч. л. солодкої паприки + трохи копченої паприки для прикрашання

Для подачі:

шматочки темного хліба

Готуємо канапки:

Сало має бути добре охолодженим, твердим. Ріжемо сало кубиками. Подрібнюємо його у блендері (у чаші з ножами) до кашоподібної консистенції. Замість блендера можна скористатися м’ясорубкою. Часник пропускаємо через прес для часнику (часникодавку, як у нас удома кажуть) або натираємо на дрібній тертці. Якщо не хочете морочитися окремо із часником, то подрібнюйте разом із салом. 

Додаємо часник до подрібненого сала, добре перемішуємо. Нагадаю, сало солоне, тому солити не треба. Далі ділимо масу на 3 частини та перекладаємо в окремі посудини.

До першої додаємо солодку паприку, перемішуємо. Потім, коли намажемо канапки, кожну притрушуємо копченою папкикою. Це не тільки для прикрашання, а й для неповторного смаку.

До другої додаємо дуже дрібно нарізаний кріп (точну кількість гілочок кропу я не даю, ви ріжте, додавайте і дивіться, наскільки зеленою ви хочете бачити намазку). Перед подачею прикрашаємо намазані канапки шматочками зеленої цибулі.

До третьої нічого не додаємо, просто намазуємо нею канапки і перед подачею притрушуємо чорним перцем.

Подавати та їсти канапки краще за все холодними. Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали