«Якщо у вас цим літом стоїть задача наїстися свіжих ягід, у мене є рецепт тарта без випічки. Він не тільки простий, а й дозволяє насолодитися ягодами, зберігаючи їхній натуральний смак та аромат. Зараз сезон полуниці, тож зробимо тарт із нею. Буде смачно та ніжно!» — обіцяє Євген Клопотенко.
Поради для приготування крему для тарта
Для отримання густого крему, який гарно тримає форму та не тече, важливо врахувати два моменти.
Правильно збивайте вершки. Якнайкраще для цього підійде блендер з насадкою віничок та ємність для нього у вигляді високого стакана. Вершки мають бути лише 33% жирності та дуже холодними, а щоб результат був ще кращим, раджу тримати ємність із ними наполовину в мисці з холодною водою та льодом. Починайте збивати на повільних обертах та поступово прискорюйтеся до максимальної швидкості. Вершки, які гарно збилися, густі та добре тримаються в ємності, якщо її перевернути.
Беріть густий несолодкий йогурт. Ідеально для приготування цього торту без випічки підійде грецький йогурт. Він густий і жирний. Якщо будете брати інший, то обов’язково в стакані, із жирністю не менше 8% і бажано термостатний.
Як приготувати тарт з полуницею
Інгредієнти:
400 г пісочного печива
170 г вершкового масла 82,5% жирності
250 мл вершків 33% жирності
150 мл густого несолодкого йогурту
2 ст. л. цукрової пудри
2 ст. л. тростинного цукру
Тарт з полуницею без випічки: покроковий рецепт
Дістаньте з холодильника 170 г вершкового масла, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Подрібніть в блендері 400 г пісочного печива до крихти та пересипте в глибоку миску, додайте розм`якшене масло і добре вимішайте. У вас має вийти маса, яка добре ліпиться в руках.
У роз`ємну форму діаметром 26 см викладіть суміш з печива і гарно утрамбуйте її. Найзручніше це робити дном склянки. Поставте форму з коржем в холодильник на одну годину.
У блендері збийте 250 мл вершків з 2 ст. л. цукрової пудри. Перекладіть їх у глибоку миску, додайте 150 г густого несолодкого йогурту й обережно перемішайте силіконовою лопаткою, щоб не порушити ніжну структуру.
Дістаньте форму з коржем із холодильника та викладіть на нього вершкову суміш. Розрівняйте зверху силіконовою лопаткою та знову поставте в холодильник на годину.
Помийте 400 г полуниці, очистьте від хвостиків, обсушіть паперовим рушником і кожну розріжте на 2 частини. Дістаньте форму з холодильника та викладіть ягоди по всій поверхні тарта. Знову поверніть в холодильник на годину.
Перед подачею посипте полуничний тарт 2 ст. л. тростинного цукру. Якщо не плануєте їсти весь тарт одразу, відріжте скільки потрібно, а залишок зберігайте в холодильнику, але не більш як добу.