Кожної зими перед Різдвяними святами мою стрічку в Instagram заповнюють неймовірно апетитні кекси з сухофруктами. Деякі господині навіть печуть їх за 2 місяці наперед, адже вважається, що від тривалої витримки виріб краще розкриває свій смак. Цього року я нарешті також спекла такий святковий кекс і результат мене вразив! Ніжне тісто, соковиті сухофрукти (яких в рецепті більше, ніж борошна!), п'янкий аромат темного рому... А як усе це пахне під час випікання!
Запалились? Тоді готуємо!
Інгредієнти:
100г темних родзинок;
100г в'ялених вишень;
100г в'яленої журавлини;
100г персикових цукатів;
80г чорносливу;
80г кураги;
250мл темного рому*;
*сухофрукти можна брати на ваш смак, ром можна замінити на коньяк при бажанні. Також кількість алкоголю можна зменшити,адже в таких пропорціях кекс вийшов досить «дорослим»))
Похожие материалы:
200г вершкового масла;
150г цукру;
4 яйця;
60г змеленого в кавомолці мигдалю;
240г борошна;
6г розпушувача для тіста;
+100г абрикосового джему
Спосіб приготування:
1. Сухофрукти вимити та висушити. Курагу, персик і чорнослив порізати на кубики. Залити сухофрукти алкоголем, накрити плівкою та залишити маринуватися мінімум на 3-4 години, а ще краще на ніч.
2. М'яке масло збивати з цукром протягом 3х хвилин, додати яйця, ще раз збити.
3. Борошно+мигдаль просіяти, змішати з розпушувачем та всипати в масляно-яєчну суміш. Замісити лопаткою тісто.
4. Сухофрукти відкинути на дуршлаг та дати рідині стекти. Додати в тісто та перемішувати до того часу, поки вони не розподіляться рівномірно в тісті.
5. Піч нагріти до 160*C, форму для випікання 18-20см в діаметрі змастити вершковим маслом. Наповнити форму тістом (можна не доходячи 2-3см до краю, оскільки тісто не сильно піднімається під час випікання) та пекти протягом години.
Похожие материалы:
6. Через годину проткнути кекс дерев'яною шпажкою, аби перевірити готовність. Вийняти його з форми та залишити охолоджуватися на решітці.
7. Коли кекс охолоне, його можна щільно завернути в фольгу для настоювання мінімум на 2-3дні. Хоча у моєму випадку дегустували відразу).
8. Перед подачею абрикосовий джем трошки підігріти та змастити кекс пензликом для святкового блиску. Прикрасити за бажанням.
Смачних свят!