Смачний зимовий рецепт: горіховий пиріг із хурмою

Готуємо з food-блогером Оленою Сагун

Ті, хто зі мною давно, не здивуються, побачивши випічку з хурмою: я вже постила галету з цим інгредієнтом. Ось вам ще один варіант випічки з хурмою — дуже простий пиріг, для якого навіть міксер не потрібен.

Важлива примітка: для пирога потрібна хурма сорту Шарон, тому що цей сорт не терпкий і в ньому немає кісточок. І ще примітка: цей пиріг перевернутий, для нього краще використовувати нероз`ємну форму (так зручніше). У мене форма скляна, підійде керамічна, металева або силіконова, — каже Олена Сагун.

Інгредієнти для форми діаметром 26 см (також можна брати форму діаметром 24 см, пиріг буде трохи вище):

– 4 яйця

– 150 г цукру

– 130 г розм`якшеного або розтопленого вершкового масла

– 100 г волоських горіхів, подрібнених у крихту

– 120 г борошна (звичайного білого або цільнозернового — як захочете)

– 2 ч. л. кориці

– 1 ч. л. (з гіркою) розпушувача

– щіпка солі

– 7 кружечків хурми сорту Шарон. Я нарізала 2 хурми, щоб вибрати кружечки приблизно одного діаметра. Якщо вам розміри кружечків не важливі, можна обійтися однією хурмою.

Готуємо пиріг з хурмою:

Хурму нарізаємо кружальцями завтовшки 1 см. В окрему глибоку ємність відправляємо масло, цукор, яйця, подрібнені горіхи, борошно, розпушувач, корицю, сіль. Все активно перемішуємо віночком до однорідності. Беремо форму — якщо вона силіконова, її не потрібно нічим змащувати. Якщо керамічна, скляна або металева, змащуємо дно та стінки олією. Можна також посипати дно столовою ложкою цукру (рівномірним шаром). Це опціонально — вважайте, що імітація карамелі нашвидкуруч. ⠀

Викладаємо на дно кружечки хурми, зверху на них виливає тісто. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Я пекла близько 35 хвилин, тому що форма широка і пиріг невисокий, але ви дивіться по своїй духовці та перевіряйте готовність зубочисткою (вона повинна виходити з центру сухого пирога).⠀

Готовий пиріг дістаємо, даємо постояти у формі хвилин 10-15, потім накриваємо форму блюдом і перевертаємо пиріг на блюдо. Для вірності можна провести ножем між бортиками форми та стінками пирога, якщо раптом там щось прилипне.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Апетитні кольори та інноваційні матеріали у новій колекції...


Читайте також
Популярні матеріали