Смачні вареники з кропивою та сиром фета

Готуємо літній обід з Євгеном Клопотенком

«Для вареників можете зробити тісто, яке ви готуєте зазвичай. Але запевняємо, наш рецепт заварного тіста дуже вдалий. Воно виходить пластичним, добре розкачується та склеюється. Основне — дотримуватися чітких пропорцій.

Щодо начинки, то з кропивою непотрібно проводити жодних додаткових маніпуляцій, це звичайна зелень, яку слід тільки промити, обсушити паперовим рушником і нарізати дрібно. Коли після збирання кропиви пройде певний час, вона вже не повинна жалити руки. Але про всяк випадок можете перестрахуватися та надіти рукавички.

Сир фета не рекомендуємо замінювати іншим, тому що саме він надає начинці м’яку структуру та солонуватий присмак.

І які вареники без соусу? Можна обійтися просто сметаною з подрібненою зеленню, але ми вирішили порадувати свої смакові рецептори, тому використали вершки та сир брі. Останній за бажанням можна замінити горгонзолою, тоді отримаєте більш інтенсивний смак», — радить Євген Клопотенко.

Як приготувати вареники з кропивою

Складові:

Для тіста:

320 г борошна

180 мл води

3 ст. л. соняшникової олії

1 щіпка солі

1 щіпка цукру

Для начинки:

1 пучок кропиви

300 г сиру фета

Для сирного соусу:

200-250 мл вершків (33%)

50 г сиру брі

сіль та перець до смаку

30 г вершкового масла (щоб вареники не зліплювалися між собою)

Вареники з кропивою та сиром фета: покроковий рецепт

Замісіть тісто для вареників. Для цього в миску всипте 320 г борошна, додайте по щіпці солі та цукру. Доведіть до кипіння 180 мл води і влийте в борошно.

Влийте 3 ст. л. олії. Спочатку перемішуйте ложкою, щоб не обпектися, а потім вимішуйте руками. Можете скористатися кухонною машиною з насадкою «Гак».

Вимісіть гладке та пластичне тісто. Сформуйте з нього кулю, накрийте рушником та залиште на 20 хвилин відпочивати.

Приготуйте начинку. Пучок кропиви добре промийте й обсушіть паперовим рушником. Подрібніть рослину, перекладіть у глибоку миску та додайте 300 г розкришеної фети. Добре перемішайте виделкою.

Тісто, що відпочило, розкачайте в тонкий пласт за допомогою качалки.

Тонкою склянкою видавіть на тісті кола для формування вареників.

Формуйте вареники. Беріть кожен кружечок і перевертайте його на той бік, яким він лежав на столі. Це потрібно для того, щоб вареник добре заліплювався.

Викладайте трохи начинки та добре заліплюйте.

Варіть вареники з кропивою в підсоленій воді на середньому вогні протягом 1-2 хвилин після спливання.

Приготуйте сирний соус. У сотейнику нагрійте 200-250 мл вершків і додайте 50 г сиру брі, нарізаного невеликими кубиками. Постійно помішуючи, розтопіть сир у вершках і доведіть сіллю та перцем до смаку. Подавайте вареники гарячими із сирним соусом. Обов’язково полийте розтопленим на сковороді вершковим маслом, щоб вареники не злиплися. Ми використали 30 г.


Реклама

Популярні матеріали

Які босоніжки нам потрібні цієї весни


«Діамант — найгарніша і найбажаніша інвестиція»: засновниця Diva...


Сучасний погляд на українські традиції: чому варто відвідати...


Читайте також
Популярні матеріали