Смачна полента з грибами та лимоном: простий рецепт

Готуємо вишукану страву нашвидкуруч

«Кукурудзяне борошно, мамалига або полента — напрочуд смачна каша, яку впевнено можна віднести до традиційної української кухні. Її готують просто з маслом, з додаванням солоного сиру, овочів або м’яса. Вона чудово поєднується практично з усіма цими продуктами. Я пропоную свій варіант цієї каші — поленту з грибами і лимоном. Гриби з вершками разом з горіхами, соком і цедрою лимона ідеально доповнять ніжний смак кукурудзи», — радить Євген Клопотенко.

Смачна полента з грибами і лимоном

Інгредієнти:

1 склянка кукурудзяної крупи (поленти)

500 г глив

1 лимон (сік та цедра)

1 ст. л. соняшникової олії

200 мл вершків (30 % жирності)

30 г волоських горіхів

1 пучок петрушки

сіль до смаку

Полента з грибами і лимоном: покроковий рецепт

Кукурудзяну крупу насипте в сито і промийте під проточною водою. Перекладіть крупу в каструлю, додайте 1-2 дрібки солі й залийте 3 склянками окропу. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Зменште вогонь до мінімуму і варіть крупу до готовності 15-20 хвилин, постійно помішуючи. Це важливо! Коли крупа буде готова, зніміть кашу з вогню і залиште під кришкою на 20 хвилин.

Гриби крупно наріжте й обсмажуйте на сковороді або в сотейнику із соняшниковою олією, поки гриби не стануть м’якими. Додайте вершки, цедру лимона, натерту на тертці, подрібнені ядра горіхів і сік лимона. Тушкуйте 3-4 хвилини на маленькому вогні, додайте сіль до смаку. Подавайте тушковані гриби на кукурудзяній каші разом з подрібненою зеленню.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали