Смачні домашні спагетті з часниково-імбирним соусом

Страва для холодного сезону, що зігріває

«О, які прекрасні локшина або спагетті, приготовані власними руками! Звичайно ж, найпростіше піти в магазин і взяти упаковку, що сподобалася, з полиці, але куди приємніше зробити це своїми руками, що я і пропоную зробити в цьому рецепті. Якщо ви думаєте, що це неймовірно складно та неможливо, то я доведу вам протилежне. Повірте, приготування домашніх спагетті з часниково-імбирним соусом не займе у вас багато часу, але подарує масу задоволення від процесу і, головне, результату!» — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати спагетті з часниковим соусом

Складові:

Для тіста:

200 г борошна (пшеничне, можна використовувати борошно із твердих сортів)

2 яйця

1-2 ст. л. оливкової олії

Для соусу:

3 см кореня імбиру

2-3 зубчики часнику

5-6 шт. томатів черрі

¼ шт. перцю чилі

5-6 ст. л. оливкової олії

½ ч. л. солі

Домашні спагетті з часниково-імбірним соусом: покроковий рецепт

Насамперед замісіть тісто для спагетті. Для цього в борошно (200 г) вбийте яйця (2 шт.), додайте сіль (½ ч. л.) та оливкову олію (1-2 ст. л.).

Замісіть круте тісто, оберніть його харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 15-20 хвилин, щоб воно стало пластичним.

Дістаньте тісто з холодильника і дуже тонко розкотіть його. Чим тонше у вас це вдасться зробити, тим смачнішим будемо домашня локшина або спагетті. До речі, це тісто ви можете використовувати і для лазаньї, і для равіолі, і для будь-якого іншого виду пасти. Воно є універсальним в італійській кухні.

Існує два види нарізки. Можна нарізати тонку локшину акуратно вздовж усього шару тіста. І другий спосіб — посипати тісто борошном і згорнути «гармошкою». Потім нарізати впоперек бажаної товщини смужки. Я вибрав другий спосіб.

Акуратно наріжте тісто смужками. Намагайтеся зробити їх однаковою товщини, щоб потім паста поступово зварилася.

Нарізані спагетті розгорніть. Пам`ятайте, такі спагетті можна заморозити, сформувавши з них «гнізда», і використовувати на вимогу. А можна відразу ж приготувати, закинувши в киплячу підсолену воду з додаванням 1 ст. л. оливкової олії протягом 1 хвилини.

Підготуйте інгредієнти для соусу: часник (2-3 зубчики), корінь імбиру (3 см) та чилі (¼ шт.). Часник просто роздавити плоскою стороною ножа. Чилі наріжте тонкими слайсами, імбир тонкими брусочками. Для краси та яскравості я використовую томати черрі (5-6 шт.). Просто розріжте їх навпіл. Поки вариться паста, прогрійте сковороду та припустіть на ній підготовлені інгредієнти для соусу. Не забудьте додати на сковороду оливкову олію (4-5 ст. л.). Черрі можна додати на цьому етапі або вже наприкінці.

Як тільки часник та імбир із чилі стануть м`якими, додайте до них вже готові спагетті та прогрійте всі разом протягом 1 хвилини.

Наприкінці додайте половинки томатів чері і припустіть все разом ще хвилину. Готову страву відразу ж подавайте до столу. За бажанням можна ще приправити оливковою олією та свіжомеленим чорним перцем.


Реклама

Популярні матеріали

10 фільмів, які варто передивитися цієї осені


Одна сумка, яку полюбили всі модниці цієї осені


Благодійні ініціативи до місяця обізнаності про рак молочної...


Читайте також
Популярні матеріали