Смачна запіканка з макаронів: покроковий рецепт

Відмінний варіант для сімейного обіду чи вечері

«Запіканка з макаронів — чудовий варіант для сімейного обіду. А ще це чудова ідея, якщо у вас у холодильнику залишилися вчорашні відварені макарони. Додайте трохи томатів, сиру, зелені петрушки чи базиліка та секретний інгредієнт — ароматні зерна фенхелю, і ось ідеальна страва для всієї родини готова. Як завжди — просто та смачно», — каже Євген Клопотенко.

Запіканка з макаронів: покроковий рецепт

Інгредієнти для запіканки:

300 г макаронів (пенне, фарфалле або ригатоні)

200 г томатів чері або будь-яких інших

150 г сиру

3 ст. л. оливкової олії

1/2 ч. л. зерен фенхелю

20 г петрушки (або базиліка)

до смаку сіль та перець

Як приготувати запіканку з макаронів?

Розігрійте духовку до 180 градусів. Макарони відваріть у підсоленій воді, але на 1 хвилину менше, ніж зазначено в інструкції на пакуванні. Відкиньте на друшляк і перекладіть назад у каструлю, додайте оливкову олію і добре перемішайте. Дайте макаронам трохи охолонути.

Помідори черрі поріжте на 2 частини, звичайні помідори просто великими шматочками, додайте до макаронів разом із зеленню, зернами фенхелю та половиною тертого сиру. Перекладіть у місткість для запікання, посипте другою половиною тертого сиру та запікайте у духовці протягом 15-20 хвилин.

Готувати — це просто!


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай із кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Вікторії Бекхем — 50! Еволюція стилю зірки


Читайте також
Популярні матеріали