«Запіканка з макаронів — чудовий варіант для сімейного обіду. А ще це чудова ідея, якщо у вас у холодильнику залишилися вчорашні відварені макарони. Додайте трохи томатів, сиру, зелені петрушки чи базиліка та секретний інгредієнт — ароматні зерна фенхелю, і ось ідеальна страва для всієї родини готова. Як завжди — просто та смачно», — каже Євген Клопотенко.
Запіканка з макаронів: покроковий рецепт
Інгредієнти для запіканки:
300 г макаронів (пенне, фарфалле або ригатоні)
200 г томатів чері або будь-яких інших
150 г сиру
3 ст. л. оливкової олії
1/2 ч. л. зерен фенхелю
20 г петрушки (або базиліка)
до смаку сіль та перець
Як приготувати запіканку з макаронів?
Розігрійте духовку до 180 градусів. Макарони відваріть у підсоленій воді, але на 1 хвилину менше, ніж зазначено в інструкції на пакуванні. Відкиньте на друшляк і перекладіть назад у каструлю, додайте оливкову олію і добре перемішайте. Дайте макаронам трохи охолонути.
Помідори черрі поріжте на 2 частини, звичайні помідори просто великими шматочками, додайте до макаронів разом із зеленню, зернами фенхелю та половиною тертого сиру. Перекладіть у місткість для запікання, посипте другою половиною тертого сиру та запікайте у духовці протягом 15-20 хвилин.