Слойки з яблуками та сиром: простий рецепт

Готуємо з Яною Станішевською

«Слойки з яблуками та сиром готуються швидко, випікаються дуже швидко, а з’їдаються блискавично», — попереджає Яна Станішевська.

Нам знадобиться:

280 г борошна

200 г сиру

1 яйце

70-80 г цукру

7 ст. л. олії

10 г розпушувача

1/2 палички ванілі або 1/5 ч. л. екстракту ванілі

Начинка:

0,5 кг яблук

2 ст. л. цукру

25 г вершкового масла

Починаємо з тіста:

Перетираємо блендером сир із цукром до гладкої однорідної маси (можна через сито 2-3 рази), потім додаємо яйце, ваніль та олію.

Усе перемішуємо (це можна робити навіть ложкою) і всипаємо борошно і розпушувач. Перед цим дуже раджу борошно просіяти — тісто виходить пухкішим. Вимішуємо тісто близько 4 хвилин, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник, поки готуємо начинку.

Начинка:

Яблука очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. На сковороді обсмажуємо яблука із цукром на вершковому маслі. Я все закидаю одночасно на гарячу сковорідку. Випарюємо вологу з яблук близько 7 хвилин. Коли яблука стають м’якими, а ви, проводячи лопаткою по сковорідці, не бачите соку від них, начинка готова.

Тісто ділимо на 4 частини і скачуємо кожну в кульку. Кульки розкачуємо тонко, у мене виходять коржики приблизно розміром з тарілку. Розрізаємо кожен коржик на 4 частини, робимо надрізи (фото 2 у каруселі) та загортаємо начинку (фото 3).

Нічим не змащуємо, відразу відправляємо в духовку. У звичайній духовці випікаємо 20 хвилин (деко ставимо на нижній рівень).

У тісті сир не відчувається взагалі, і таке враження, що воно дріжджове. Начинки можуть бути будь-які: наприклад, слива або інжир, сир з родзинками або густе повидло (яке не тече, інакше пригорятиме).

Смачного!


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали