«З приходом осені на ринках появляються смачні та дозрілі сливи, які можуть доповнити багато десертів. Сьогодні я використала кілька простих інгредієнтів, трішки зусиль і корисний десерт готовий», — розповідає food-блогер Ганна Пундак.
Instagram: @hanna_veganna
⠀
Що потрібно:
- 250 г ЦЗ пшеничного борошна
- 100 г кокосової стружки
- 90 г еритритолу* + 10 г на посипку
- 170 г кокосової олії
- 2 ст.л. насіння льону
- 4 ст.л. холодної води
- Щіпка солі
- 1/2 ч.л. кориці
- 800 г слив
* Еритритол можна замінити на будь-який інший сухий підсолоджувач чи цукор.
Instagram: @hanna_veganna
⠀
Приготування:
1. Кокосову стружку, насіння льону і еретритол змолоти в порошок. Додати борошно, сіль і перемішати.
2. Кокосову олію розтопити і додати до сухих складників разом з водою, замісити тісто. Помістити тісто в холодильник на 1 годину.
3. Сливи помити, розрізати навпіл і витягнути кісточки.
4. Розігріти духовку до 200°C.
5. 2/3 охолодженого тіста розкачати та викласти в форму для випікання (в мене діаметр 28 см), за допомогою виделки зробити в ньому дірочки. Випікати 15 хв.
6. На підпечений корж викласти всі сливи. З решти тіста зробити смужки та викласти їх на сливи у вигляді сітки. Випікати при температурі 180°C 40 – 50 хвилин.
7. Готовий і охолоджений тарт посипати пудрою з еритритолу.