Безглютенові тарталетки з абрикосовим кремом та малиною: покроковий рецепт

Простий десерт, який подобається всім

Food-блогер Ганна Пундак поділилася простим рецептом безглютенових тарталеток з абрикосовим кремом. З приготуванням цього десерту впорається навіть новачок на кухні.

Інгредієнти для приготування безглютенового десерту:

Тісто: (на 6-10 тарталеток)

* 150 г рисового борошна;

* 100 г гречаного борошна;

* 100 г нутового борошна;

* 50 г кокосового або тростинового цукру;

* 100 мл рисової олії (або іншої);

* 1 ст.л. меленого насіння льону;

* 0,5ч.л. соди;

* 100-200 мл води (залежить від структури борошна);

* 1 щіпка солі.

Приготування тарталеток:

1️⃣ Змішати сухі інгредієнти разом, додати олію і розім’яти пальцями. Важливо, щоб тісто було крихке пісочне, завжди спершу змішуємо сухі складники, потім додати олію – жир, а після вже рідина.

2️⃣ До борошна насиченого олією додати воду і замісіть тісто. Відставити на 10-15 хв, щоб лляне насіння і нутове борошно поглинало воду. (Коли додаємо води, тісто має клеїтист до рук, але після 10 хв має стати еластичним на добре тримати форму)

3️⃣ Розігріти духовку до 180*С.

4️⃣ Готове тісто поділити на 6-10 частин ( - залежно від форм). Форми найкраще силіконові або встелені пергаментом, бо безглютенове пісочне тісто кришиться, ще більше ніж звичайне.

5️⃣ Викласти тісто, зробити кільки дірок виделкою і помістити в духовку на 15 хв. Після приготування тарталетки не витягати з форми, до повного їх охолодження.⠀

Інгредієнти для приготування абрикосового крему:

* 250г кураги;

* 4 ст.л. сиропу (агави, кленового, фінікового чи рідкого меду);

* 4 ст.л. ложки кокосової олії (в мене від @coconut.ukraine);

* 100 г кунжуту;

* 1 невеликий апельсин;

* свіжа малина для декорації.

Приготування крему:

1️⃣ Спочатку робимо тахіні. Насіння кунжуту легко підсмажити на сухій пательні, а після зблендувати до однорідної маси.

2️⃣ Протягом цього часу, курагу залити кип’ятком так, щоб вона була накрита та варили кілька хвилин, щоб пом`якшала, але не розварились. Злити воду та промити.

3️⃣ Апельсин обдати кип’ятком та натерти шкірку на дрібній терці.

4️⃣ В блендері залишаємо 3 ст.л. тахіні, додати апельсинову цедру, теплі абрикоси і зблендерити в гладку масу.

5️⃣ Додаємо з сироп, кокосову олію та змішуємо знову.

6️⃣ Готовий крем викласти на тарталетки та прикрасити малиною.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали