Авокадо на сніданок — чудова ідея. Попри те що плід авокадо сам по собі дуже калорійний (на 100 г продукту припадає 245 калорій), у ньому немає шкідливих жирів і цукру. Він багатий винятково корисною олеїновою кислотою, яка, як було сказано раніше, перешкоджає утворенню холестерину і розщеплює холестерин, що вже накопичився в крові. Експерти-дієтологи, знаючи про ці корисні властивості авокадо, рекомендують вживати цей фрукт для схуднення, замінюючи ним м`ясо і вуглеводи.
Завдяки високому вмісту в авокадо манногептулози цей фрукт покращує пам`ять і знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера, а також сприятливо впливає на нервову систему організму — зменшує втому та стрес, робить нас менш дратівливими, покращує сон і концентрацію уваги, а також підвищує працездатність.
Сьогодні ми приготуємо ситний сніданок: тартар з авокадо і крабового м`яса. Цю небанальну гурмансьску страву можна приготувати усього лише за 20 хвилин.
Інгредієнти для сніданку з авокадо:
2 стиглих авокадо
1 баночка крабового м`яса
200 г вареного рису
1 маленька цибулина
1 пучок цибулі-резанця (це особливий вид цибулі, що вирізняється ніжнішим смаком, за її відсутності можна замінити звичайною зеленою цибулею)
1 ст. л. каперсів
1 лимон
оливкова олія
сіль і чорний мелений перець до смаку
Спосіб приготування модної страви з авокадо
Цибулю очистьте і подрібніть. Також подрібніть крабове м`ясо. Авокадо розріжте навпіл, зніміть шкірку та видаліть кісточку. М`якоту наріжте на дрібні кубики. Подрібніть цибулю-різанець.
Авокадо викладіть у салатник, додайте лимонний сік і оливкову олію, а потім перемішайте. Додайте цибулю, цибулю-резанець, каперси, крабове м`ясо і рис. Дуже акуратно перемішайте і викладіть на тарілки. Посоліть і посипте свіжо подрібненим перцем.