Ситна літня страва: салат з молодої картоплі та бекону

Ідеальний обід чи перекус

«З молодої картоплі можна приготувати свіжий салат, якщо додати в нього трохи лимонного соку та цедри. Саме так я вирішив зробити цього разу, приготувавши салат з молодої картоплі та бекону. У ньому все чудово — і солодкуватий смак картоплі, і свіжість цитрусових із зеленою цибулею, і ароматний бекон, і легка заправка з йогурту. Просто насолода!» — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати салат з молодої картоплі та бекону

Складові:

400 г молодої картоплі

50 г бекону

1 стебло селери

2 пера зеленої цибулі 

100 г натурального йогурту

сік половини лимона

цедра половини лимона

1 ч. л. гірчиці

сіль та перець до смаку

Салат з молодої картоплі та бекону: покроковий рецепт

Молоду картоплю вимийте, якщо вона дуже велика, розріжте на кілька частин і відваріть до готовності в підсоленій воді.

Зелену цибулю дрібно наріжте, половину залиште для подачі, а половину змішайте з йогуртом, лимонним соком, лимонною цедрою, гірчицею і дрібкою солі.

Стебло селери наріжте невеликими шматочками. Тонкі скибочки бекону обсмажте на сковорідці до золотистого кольору.

Розкладіть по тарілках відварену картоплю, подрібнену селеру, обсмажений бекон і полийте соусом з йогурту. Посипте залишками подрібненої зеленої цибулі.


Реклама

Популярні матеріали

Пампухи до Різдва: готуємо традиційну українську страву


Новорічний френч: трендовий святковий манікюр


Це база: чорні пуховики, які ніколи не вийдуть з моди


Читайте також
Популярні матеріали