«Я впевнений на 99,9%, що в Україні страви з кисломолочного сиру люблять майже всі. Я точно належу до таких людей, бо обожнюю сирні запіканки, ліниві вареники та, звісно, сирники. Їх люблять і діти, і дорослі, їдять з варенням чи сметаною, цукровою пудрою чи згущеним молоком.
Сьогодні мені схотілося зробити сирники трохи більш незвичними. Тому я вирішив буквально нафарширувати їх вареним згущеним молоком. Звучить дещо дивно, але готувати такі сирники доволі просто. Треба лише трохи приплюснути кульку з тіста, вкласти у неї ложечку вареного згущеного молока та защипнути на кшталт вареників. Під час смаження згущене молоко трохи підтане та буде красиво витікати у розрізі. Обов’язково приготуйте ці незвичайні та дуже смачні сирники!» — радить Євген Клопотенко.
Як приготувати сирники зі згущеним молоком
Інгредієнти:
На 6 штук:
90 г борошна (+ 3 ст. л. для панірування)
1 дрібка солі
1 ст. л. цукру
1 яйце
6 ч. л. вареного згущеного молока
олія для смаження
Сирники з вареним згущеним молоком усередині: покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти для приготування смачних сирників зі згущеним молоком.
Для приготування тіста викладіть у миску 330 г кисломолочного сиру (9%).
Вбийте у миску із сиром 1 яйце та додайте 1 ст. л. цукру.
Далі всипте 90 г борошна та дрібку солі. Добре вимісіть тісто, аби воно мало однорідну консистенцію.
Скачайте з тіста «ковбаску» та розділіть її ножем на 6 рівних частин.
Скачайте з кожної частини кульку, приплюсніть та вкладіть у кожну по 1 ч. л. вареного згущеного молока. Заліпіть краї, як у вареника, тоді ще раз трохи приплюсніть, аби надати вигляду сирника. Запаніруйте кожен сирник у борошні.
Смажте сирники на олії на розігрітій пательні з обох боків до золотавої скоринки.