Сьогодні ми разом з українською food-блогеркою Яною Станішевською приготуємо простий десерт до чаю. На цю смачну слойку з яблуками вам не знадобиться багато часу, а результат здивує та порадує.
Для приготування слойки з яблуками нам знадобиться:
6 яблук
листкове тісто
1/3 соку лимона
50 г цукру (якщо у вас дуже кислі яблука)
жовток (змастити тісто)
Готуємо слойку:
Тісто розрізаємо на 2 частини: 1/3 (для верху, який ми розтягуватимемо) і 2/3 — це низ.
На пергамент викладаємо нижню частину. На неї викладаємо пюре з яблук (робимо його також самі).
Яблука чистимо, розрізаємо на маленькі шматочки, збризкуємо соком лимона, змішаним з 50 мл води, та відправляємо у сковорідку тушкуватися 15 хвилин під закритою кришкою.
Ще 5 хвилин тушкуємо без кришки, щоб випарувалася зайва рідина. Розминаємо пюре виделкою. За необхідності додаємо цукор. Пюре готове.
Пюре викладаємо на тісто так, щоб із кожного боку були вільні краї (приблизно 1,5 см). Верхню частину можна надрізати спеціальним ножем або такі проділи можна зробити вручну. Також розтягуємо тісто і покриваємо нижню частину з пюре. Краї притискаємо вилкою. Змащуємо яйцем і випікаємо слойку 25 хвилин за 200°С. Смачного!