Ризото з білими грибами: покроковий рецепт

Євген Клопотенко розкриває секрет коронної італійської страви

Аби ризото вийшло ніжним, готуємо його на правильному сорті рису з овочевим бульйоном, ділиться рецептом Євген Клопотенко на своєму сайті. Пікантності страві додадуть білі гриби і сухе вино. А пармезан та базилік внесуть свіжість та яскравий смак.

ризотто рецепт

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ РИЗОТО З БІЛИМИ ГРИБАМИ:

1 склянка рису (арборио).

150 г білих грибів.

100 мл білого сухого вина.

100 г кореня селери.

1 шт. цибулі.

1 шт. моркви.

1 зубчик часнику.

2 горошини духмяного перцю.

5 шт. томатів (койтейльних).

25 г вершкового масла.

25 г пармезану.

2 гілочки базиліку.

за смаком сіль.

РИЗОТО З БІЛИМИ ГРИБАМИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Ризото приготуйте на овочевому бульйоні. Але цілком можна використовувати курячий бульйон або воду. Тільки обов`язково підливайте теплу рідину — це важливо! Половину цибулі, половину моркви, зубчик часнику і корінь селери (100 г) залийте 1 літром води. Додайте 2 горошини запашного перцю і сіль, варіть 15 хвилин. Тчим часом наріжте другу половину цибулини і моркви дрібним кубиком. Білі гриби (150 г) наріжте більшими шматками.

рецепт ризото

Припустіть цибулю і моркву на пательні з вершковим маслом (25 г), доки цибуля не стане прозорою.

ризото рецепт

Додайте білі гриби (150 г) і випаріть рідину, що виділилася. Якщо ви використовуєте заморожені гриби, необхідно попередньо їх розморозити.

рецепт ризото

Додайте рис арборіо (1 склянка) — це найкращий сорт рису, який можна знайти на прилавках наших супермаркетів. Обсмажте рис впродовж 1 хвилини при постійному помішуванні, щоб він не пригорів.

ризото

Додайте біле сухе вино (100 мл) і тушкуйте 2 хвилини, щоб алкоголь випарувався.

ризото рецепт

Тепер почніть додавати теплий бульйон по одному ополонику і випарюйте, продовжуйте процедуру протягом 15-20 хвилин, поки різото не звариться. Спробуйте рис, він повинен залишатися ще твердим всередині і м`яким зовні. Тоді це буде ризото правильної консистенції і структури.

рецепт ризото

В кінці приготування можете додати четвертинки коктейльних томатів за бажанням. Подавайте ризото гарячим, посипавши зверху пармезаном і прикрасивши листочками базиліку.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали