ПІДБЕРІТЬ СОБІ КОЛІР ВОЛОССЯ І ДІЗНАЙТЕСЯ ПРО...

МАРТА КОСТЮК ПРО ПЕРЕМОГУ, ЗАХИСТ ШКІРИ ТА...

НАЗВАНЫ ВЕЛИЧАЙШИЕ ФИЛЬМЫ ВСЕХ ВРЕМЕН И НАРОДОВ...

5 ПРИЛОЖЕНИЙ ДЛЯ САМЫХ КРАСИВЫХ STORIES В...

15 РОМАНТИЧЕСКИХ ФИЛЬМОВ ДЛЯ ПРОСМОТРА ВДВОЕМ...

Ризото з білими грибами: покроковий рецепт

Євген Клопотенко розкриває секрет коронної італійської страви

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine,

Рейтинг статьи / 0
0 5 0

Аби ризото вийшло ніжним, готуємо його на правильному сорті рису з овочевим бульйоном, ділиться рецептом Євген Клопотенко на своєму сайті. Пікантності страві додадуть білі гриби і сухе вино. А пармезан та базилік внесуть свіжість та яскравий смак.

ризотто рецепт

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ РИЗОТО З БІЛИМИ ГРИБАМИ:

1 склянка рису (арборио).

150 г білих грибів.

100 мл білого сухого вина.

100 г кореня селери.

1 шт. цибулі.

1 шт. моркви.

1 зубчик часнику.

2 горошини духмяного перцю.

5 шт. томатів (койтейльних).

25 г вершкового масла.

25 г пармезану.

2 гілочки базиліку.

за смаком сіль.

РИЗОТО З БІЛИМИ ГРИБАМИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Ризото приготуйте на овочевому бульйоні. Але цілком можна використовувати курячий бульйон або воду. Тільки обов`язково підливайте теплу рідину — це важливо! Половину цибулі, половину моркви, зубчик часнику і корінь селери (100 г) залийте 1 літром води. Додайте 2 горошини запашного перцю і сіль, варіть 15 хвилин. Тчим часом наріжте другу половину цибулини і моркви дрібним кубиком. Білі гриби (150 г) наріжте більшими шматками.

рецепт ризото

Припустіть цибулю і моркву на пательні з вершковим маслом (25 г), доки цибуля не стане прозорою.

ризото рецепт

Додайте білі гриби (150 г) і випаріть рідину, що виділилася. Якщо ви використовуєте заморожені гриби, необхідно попередньо їх розморозити.

рецепт ризото

Додайте рис арборіо (1 склянка) — це найкращий сорт рису, який можна знайти на прилавках наших супермаркетів. Обсмажте рис впродовж 1 хвилини при постійному помішуванні, щоб він не пригорів.

ризото

Додайте біле сухе вино (100 мл) і тушкуйте 2 хвилини, щоб алкоголь випарувався.

ризото рецепт

Тепер почніть додавати теплий бульйон по одному ополонику і випарюйте, продовжуйте процедуру протягом 15-20 хвилин, поки різото не звариться. Спробуйте рис, він повинен залишатися ще твердим всередині і м`яким зовні. Тоді це буде ризото правильної консистенції і структури.

рецепт ризото

В кінці приготування можете додати четвертинки коктейльних томатів за бажанням. Подавайте ризото гарячим, посипавши зверху пармезаном і прикрасивши листочками базиліку.

Підберіть собі колір волосся і дізнайтеся про свій стиль

Головні б'юті-тренди цього літа

Марта Костюк про перемогу, захист шкіри та розклад дня

Мороженое с авокадо и орехами, ПП-конфеты и клубничный сорбет: рецепты летних полезных десертов

Видеоурок: как растягивается прима-балерина Катерина Кухар

100 крутых фильмов по версии читателей ELLE