Рецепт смачної шарлотки з яблуками всього за 30 хвилин

Улюблений десерт усіх українців

«Шарлотка — це пиріг, який ви впізнаєте з тисячі навіть із заплющеними очима. Варто один раз спробувати невагомий бісквіт із хрусткою скоринкою та ніжними на смак яблуками всередині, як він назавжди залишиться у пам’яті. Готувати шарлотку неймовірно просто, а всі інгредієнти ви, найімовірніше, знайдете вдома», — каже Євген Клопотенко.

Історія появи шарлотки

А ви знали, що оригінальний рецепт цього пирога було створено у Німеччині? Його готували з пшеничного борошна, збитих вершків, фруктів та лікеру. Але поступово шарлотка зазнавала змін і стала відома вже як англійська страва. Для начинки перевага віддавалася яблукам, як найдоступнішим і недорогим фруктам. Зараз цей пиріг готують з різними фруктами і ягодами, використовуючи й заморожений їхній варіант.

Секрети приготування шарлотки

Для приготування шарлотки вибирайте тверді та соковиті яблука, тоді пиріг вийде дуже смачним. Кількість цукру можете регулювати на власний смак. Якщо додасте більше, ніж зазначено в нашому рецепті, отримаєте хрустку скоринку, яка трохи відшаровуватиметься від самого пирога. Різати такий пиріг буде непросто, тому що він сильно кришитиметься. Посилити смак пирога допоможуть прянощі. За бажанням додайте трохи меленої кориці, імбиру, мускатного горіха та цедру одного апельсина.

Інгредієнти:

2-3 яблука

2 ст. л. апельсинового соку

5 яєць

200 г цукру

200 г борошна

20 г вершкового масла (для змащування форми)

10 г ванільного цукру

1 дрібка солі

Смачна шарлотка з яблуками: покроковий рецепт

Приготуйте всі інгредієнти для шарлотки. Розігрійте духовку до 180 градусів. Почніть приготування пирога з начинки. Візьміть 2-3 яблука, вимийте, очистьте від шкірки, видаліть насіння та плодоніжку. Наріжте спочатку часточками, а потім шматочками однакового розміру. За бажанням можете не зрізати шкірку.

Перекладіть яблука у глибоку миску та скропіть 2 ст. л. апельсинового соку, щоб вони не потемніли. Якщо немає апельсинового соку, використовуйте лимонний. Додайте в яблука 5 г ванільного цукру. Відставте їх поки що.

Приготуйте тісто для шарлотки. Візьміть велику миску та вбийте в неї 5 яєць. Додайте до яєць 200 г цукру, 5 г ванільного цукру та дрібку солі. За бажанням кількість цукру можете зменшити на 40% або збільшити, виходячи зі своїх смакових уподобань.

Збийте міксером яйця із цукром. Яєчно-цукрова маса повинна побіліти та збільшитися в об’ємі в 3-4 рази.

Акуратно введіть 200 г борошна та перемішайте силіконовою лопаткою. Робіть це доти, доки борошно повністю не вмішається в тісто.

Візьміть форму для випікання діаметром 26 см. Зробіть «французьку сорочку»: форму змастіть 20 г вершкового масла та злегка посипте борошном, залишки борошна висипте. За бажанням використовуйте розбірну форму для випікання, застеливши дно пергаментним папером і так само змастивши вершковим маслом і присипавши борошном.

Викладіть у форму тісто, розрівняйте його лопаткою по всій площі форми.

Зверху на тісто рівномірним шаром викладіть яблука. Випікайте шарлотку в духовці за температури 180 градусів 30 хвилин в режимі конвекції. Після приготування залиште пиріг остигати у формі. За бажанням посипте шарлотку цукровою пудрою, але робіть це тільки після повного остигання пирога, інакше цукрова пудра розтане.


Реклама

Популярні матеріали

Які босоніжки нам потрібні цієї весни


«Діамант — найгарніша і найбажаніша інвестиція»: засновниця Diva...


Сучасний погляд на українські традиції: чому варто відвідати...


Читайте також
Популярні матеріали