Рецепт смачних польських бейглів з лососем та крем-сиром

Страва, яку обожнюють усі

«Бейгл — виріб з тіста, який за формою нагадує бублик, популярний у Європі та Америці. Основна концепція випічки з отвором посередині налічує багато століть. Це не дивно, тому що така форма має практичну перевагу — виріб можна було насадити на ціпок або протягнути через нього мотузку для полегшення транспортування. За однією з версій, бейгл потрапив до Польщі з Відня, коли пекар приготував випічку у формі стремена та подарував королю Яну Собеському, який врятував Австрію від турецьких загарбників у 1683 році. Деякі дослідники вважають цю історію вигаданою, але головне, що бейгл пройшов крізь сторіччя і зараз ми можемо насолоджуватися його чудовим смаком.

Бейгл пройшов такий довгий шлях і залишився улюбленим видом випічки не в останню чергу завдяки тому, що він зберігався завжди довше за звичайний хліб. Справа в особливому процесі приготування. Коли тісто вже підійшло і з нього сформували бейгли, перед випіканням їх спочатку занурюють у киплячу воду. Це робиться для того, щоб крохмаль, що міститься в борошні, утворив досить міцну захисну кірку. Вона не дозволяє волозі потрапити всередину виробу. Таким чином, після випікання бейгл має тверду золотисту скоринку і пухку та м’яку середину.

«Бейгли, звичайно, можна їсти просто так. Але смачніше буде, якщо з них приготувати сендвічі, розрізавши булочки навпіл. Для різних бутербродів і сендвічів часто використовують рибу. Популярна рибна начинка — це лосось, на ньому я і вирішив зупинитися, тому приготуємо бейгли з лососем та вершковим сиром. Але лосось ми подамо не просто так, а попередньо замаринуємо його зі свіжим буряком і зеленню кропу та меліси. Виходить просто ідеально смачно», — каже Євген Клопотенко.

Готуємо бейгли:

Складові:

Для тіста:

350 г борошна

150 мл теплої води

1,5 ст. л. цукру

0,5 ч. л. солі

2 ст. л. соняшникової олії

1 яйце (для змащування)

10 г живих дріжджів

1 ст. л. кунжуту (для посипання)

Для начинки:

300 г слабосолоного лосося

250 г крем-сиру

1 буряк

10 гілочок кропу

10 гілочок меліси

Рецепт ідеальних польських бейглів

Підготуйте інгредієнти для приготування бейглів із крем-сиром та маринованим лососем. Для тіста в миску з 350 г борошна розкришіть руками 10 г дріжджів.

На інший бік миски всипте 1,5 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі та влийте 2 ст. л. соняшникової олії та 150 мл теплої води. Цукор та сіль краще викладати не на дріжджі, щоб не пригнітити процес їхньої роботи.

Перемішайте тісто ложкою, воно має бути щільним. Тісто може здатися вам занадто сухим, але воно і має бути таким, не лякайтеся. Головне — добре його вимішати. Накрийте тісто плівкою та залиште на 1 годину для підіймання.

Коли мине година, розділіть тісто на 6 однакових частин і сформуйте з них кульки.

У кожній кульці зробіть отвір пальцем і викладіть на деко. Залиште ще на 20-30 хвилин для підіймання. Після цього можна зробити дірки ще більшими, бо тісто ще трохи підійшло.

Закип’ятіть воду у великій каструлі. Коли вода закипить, вимкніть вогонь та вкиньте три бейгли у воду. Тримайте по 1 хвилині з кожного боку, перевертаючи шумівкою, потім вкиньте ще три бейгли.

Викладіть бейгли на деко так, щоб між ними була відстань, тому що вони ще збільшуватимуться в процесі випікання. Змастіть їх яйцем за допомогою пензлика.

Посипте бейгли кунжутом і випікайте в духовці 20 хвилин за 180 градусів.

Тим часом приготуйте начинку для бейглів. Наріжте тонкими смужками 300 г слабосолоного лосося і викладіть у миску. Можна використати і свіжий.

Якщо ви використовуєте свіжий лосось, додайте 1 ч. л. цукру та 0,5 ч. л. солі. Якщо ви взяли слабосолоний лосось, можете пропустити цей крок.

Сирий буряк натріть на дрібній тертці й додайте в миску до лосося. Він надасть не тільки красивого кольору рибі, а й цікавого смаку всій страві.

Промийте 10 гілочок кропу і 10 гілочок меліси і дрібно посічіть зелень. Додайте кріп та мелісу до лосося. Маринуйте рибу 20 хвилин, якщо ви взяли свіжий лосось, і на 5-7 хвилин менше, якщо вибрали слабосолоний.

Готові булочки розріжте повністю на дві поперечні частини. Змастіть нижню частину булочки крем-сиром. Зверху викладіть замаринований лосось і накрийте другою частиною.


Реклама

Популярні матеріали

Шукайте свіжий випуск ELLE Decoration


10 трендових манікюрів для коротких нігтів на весну 2024 року...


Стилістка Марина Мартинів запустила платформу FÉMATCH для пошуку...


Читайте також
Популярні матеріали