Рецепт пирога з вишнею та вишневим соусом

Соковитий та ароматний

«У солодких домашніх пирогах стигла вишня — це завжди бажана начинка. Її соковиті кисло-солодкі плоди смакують будь-якої пори року, а рецепти з вишнями є в арсеналі багатьох господинь. Ми пропонуємо свій варіант простої та легкої у приготуванні випічки, а саме пирога з вишнями. На додачу до нього рекомендуємо і смачний соус. Наша випічка вийде соковитою, але із соусом страва буде ще кращою», — радить Євген Клопотенко.

Секрети приготування пирога з вишнею

Ми любимо додавати у випічку вишню, але сезон свіжих ягід занадто короткий. Проте наш пиріг вийде смачним, якщо ви візьмете і заморожену вишню. У сезон ягоди можна заморозити самостійно, але варто одразу вийняти кісточки. Це у майбутньому зекономить час на приготування начинки.

Розморожувати вишню бажано в холодильнику, але процес займе приблизно 6 годин. У разі коли продукт треба розморозити в короткий термін, використовуйте мікрохвильову піч.

Відрегулюйте кількість цукру в начинці до свого смаку. Якщо у вас вишня солодка, то рекомендованого дозування вистачить. Але якщо ви скуштували плоди і вони кислі чи терпкі, то додайте ще трохи цукру.

Як приготувати пиріг з вишнею

Інгредієнти:

Для тіста:

150 мл теплого молока

1 ч. л. сухих дріжджів

2 ст. л. цукру

40 мл олії

1/2 ч. л. солі

1-1,5 склянки пшеничного борошна

1 жовток (для змащування пирога)

Для начинки та соусу:

300 г вишні (без кісточки)

цедра з половини лимона

3-4 ст. л. цукру

дрібка меленої кориці

кілька зерен кардамону

1 ч. л. кукурудзяного крохмалю

Пиріг з вишнею та вишневим соусом: покроковий рецепт

Приготуйте всі інгредієнти для пирога з вишнею. Почніть із приготування дріжджового тіста. Спочатку зробіть опару. У глибоку миску налийте 150 мл підігрітого до теплого стану молока та покладіть 1 ч. л. дріжджів, 2 ст. л. цукру і 3 ст. л. борошна. Усе ретельно перемішайте. Поставте суміш у тепле місце на 15 хвилин. Через чверть години додайте до неї 40 мл олії, а 1/2 ч. л. солі змішайте з рештою борошна та всипте у суміш. Усе разом перемішайте та замісіть тісто. Залишіть тісто відпочивати.

Приготуйте начинку. У невелику каструлю викладіть 300 г вишні без кісточки, додайте 3-4 ст. л. цукру, дрібку кориці, кілька зерен кардамону та натерту цедру половинки лимона. Поставте каструлю на плиту та доведіть суміш до кипіння. Після закипання варіть ще 7 хвилин. Зніміть каструлю з плити та процідіть через сито сік, що утворився. Його використаємо для приготування соусу до пирога.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Розкачайте тісто, викладіть начинку з проварених ягід вишні. Загорніть тісто у вигляді довгастого пирога, зробіть зверху кілька неглибоких надрізів ножем та змастіть тісто збитим жовтком. Залишіть продукт ще відпочивати на 20 хвилин. Деко застеліть пергаментним папером та покладіть на нього пиріг. Поставте в духовку на 25-30 хвилин або до появи золотистої скоринки.

Приготуйте соус для пирога. Візьміть 1 ч. л. крохмалю, розведіть його в невеликій кількості холодної води і додайте до соку. Проваріть сік у каструлі протягом кількох хвилин. Щойно соус загусне, він готовий. Вишневий пиріг подавайте разом із соусом.


Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали