Простий рецепт модного гарбузового лате

Від знаменитого американського шеф-кухаря

Гарбузове лате — один із головних символів і Pinterest-трендів цієї осені. Модний напій з ароматами кориці, гвоздики, імбиру не тільки візуально привабливий, але й дуже смачний.

Сьогодні ми приготуємо модний гарбузовий лате, який в Америці та в ресторанних меню називають не інакше як pumpkin spice latte, за рецептом відомого американського шеф-кухаря Боббі Флея.

Як приготувати гарбузове лате Старбакс в домашніх умовах

Рецепт pumpkin spice latte

Компоненти для однієї порції гарбузового лате

1 чашка еспресо (або ж дві чашки для більш насиченого кавового смаку і бадьорого ефекту)

Гарбузове пюре — 50 г

Кориця мелена — ¼ чайної ложки

Імбир мелений — ⅛ чайної ложки (щіпка)

Мускатний горіх мелений — ⅛ чайної ложки

Гвоздика мелена — буквально щіпка (на кінчику ножа)

Ванільний екстракт — ½ чайної ложки

Звичайне молоко або ж мигдальне, вівсяне чи соєве (вони добре спінюються) — 240 мл

Збиті вершки для подачі — за бажанням

Щіпка меленої кориці та мускатного горіха — за бажанням для подачі

Кленовий сироп або коричневий цукор — приблизно 2–3 столові ложки (залежно від солодкості, яку ви хочете отримати)

Щіпка солі

Ароматний гарбузовий латте зі спеціями

Покрокова інструкція

  1. Запечіть або відваріть гарбуз до м`якості, а потім збийте блендером до однорідної маси. 
  2. Приготуйте еспресо або міцну заварну каву.
  3. Підігрійте молоко.
  4. У невеликій каструлі нагрійте молоко до гарячого стану (але не до кипіння!) — приблизно до 65-70°C.
  5. Якщо хочете ідеальний баланс смаків — змішайте спеції заздалегідь у маленькій баночці (у пропорціях, як написано вище) і додавайте по ½ чайної ложки цієї суміші на порцію лате, регулюючи насиченість.
  6. Додайте гарбузове пюре і спеції в гаряче молоко. Перемішайте до однорідності.
  7. Спіньте молоко, якщо є спінювач або ручний віночок: мета — отримати ніжну піну зверху лате.
  8. В чашку налийте еспресо, потім зверху акуратно влийте молоко з кленовим сиропом (або коричневим цукром) і піною.
  9. Додайте зверху збиті вершки (якщо хочете), потім дрібку кориці або мускатного горіха.

Реклама

Популярні матеріали

Один крем для чутливої шкіри, який допомагає пережити холодний...


Взуття, що вважалося застарілим, знову повертається до трендів...


Трендовий манікюр Селени Гомес — ідеальний варіант на зиму...


Читайте також
Популярні матеріали