Рецепт класичного салату «Цезар»

Один із найпопулярніших салатів у світі

Сьогодні ми приготуємо один із найпопулярніших салатів у світі, який можна знайти в меню практично кожного ресторану — класичний «Цезар». Його люблять і діти, і дорослі, а готується він досить швидко, що робить його незамінною стравою, якщо до вас раптово приїхали гості.

Інгредієнти:

Для салату:

4 яйця 

1 зубчик часнику

оливкова олія

2 скибочки фермерського хліба

1 великий салат ромен

стружка тертого пармезану

Для соусу «Цезар»:

2 свіжих яєчних жовтки

40 г тертого пармезану

сік половини лимона

1 ч.л. вустерського соусу

20 г анчоусної пасти (за бажанням)

9 мл оливкової олії

Готуємо: 

Доведіть каструлю з водою до кипіння. Варіть яйця протягом 9 хвилин, потім занурте їх у миску з холодною водою.

Очистить і подрібніть зубчик часнику. На сковороді розігрійте трохи оливкової олії та обсмажте часник.

Наріжте кубиками хліб і підрум`яньте його на сковороді. Відставте в сторону.

Вимийте листя салату, потім розділіть салат між тарілками. При необхідності подрібніть його на шматочки.

Очистить яйця і розріжте їх на четвертинки. Розкладіть четвертинки яєць на тарілці. 

Приготуйте соус: змішайте в мисці всі інгредієнти, крім оливкової олії. Влийте олію, збиваючи до утворення емульсії. Щедро полийте соусом кожну тарілку. 

Перед подачею посипте хлібними грінками та стружкою пармезану. 

Реклама

Популярні матеріали

Українська кухня: веганські рецепти на сніданок, обід і вечерю...


Чай з кульбаби: корисні властивості, правила приймання та...


Old money — естетика, яка ніколи не вийде з моди: складаємо образи...


Читайте також
Популярні матеріали